Хлопець, який молотком вбив учительку, «дали» 13 років

За принципової позиції прокурора Верховним судом 21.06.2018 відмовлено у задоволенні безпідставної та необґрунтованої скарги на вирок Деснянського районного суду м. Чернігова від 12.10.2016 та ухвалу апеляційного суду Чернігівської області від 04.01.2017, якими неповнолітнього засуджено за умисне вбивство з корисливим мотивом до покарання у виді 13 років 2 місяців позбавлення волі.

Про це проінформували в прокуратурі Чернігівської області.

Подія, яка набула значного суспільного резонансу, сталась у березні 2014 року. Хлопець, з метою підготовки до вступу у вищий навчальний заклад, прийшов додому до вчителя на додаткове заняття. Проте, використовуючи заздалегідь принесений молоток, спричинив потерпілій 20-25 ударів в область голови, від яких жінка померла на місці, після чого заволодів грошовими коштами та виробами із золота, які їй належали.

Рішення суду касаційної інстанції є остаточними та не оскаржуються. Вирок набрав законної сили, обвинувачений відбуває призначене судом покарання.

Прокурорами виконане основне завдання кримінального провадження – щоб кожний хто вчинив кримінальне правопорушення був притягнутий до відповідальності у міру своєї вини.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?