Газові монополісти підривають довіру людей до влади й держави

Нещодавно у своїй відеопублікації ми розповіли про безчинства, до яких вдаються газові монополісти і, зокрема, ПАТ «Чернігівгаз». 

Нагадаємо, що газовики всупереч незгоди мешканців будинку № 154 по вул. Пухова, що в Чернігові, самочинно встановили прилад обліку використання газу на весь будинок, чим порушили конституційні права громадян на їх законні інтереси.

На нашу адресу від прес-служби цього відомства 14 вересня надійшла така відповідь. Надаємо можливість нашим читачам ознайомитися з цим текстом, а також з редакційним коментарем.

Чернігівгаз 1

Наталія СВИРИДЕНКО, керівник прес-служби ПАТ «Чернігівгаз»:

З приводу попередження даного будинку. На під`їзді заздалегідь (1 вересня 2016 року) було вивішене оголошення, хоча в такому випадку ми взагалі не повинні попереджати мешканців, а лише балансоутримувача і місцеву владу. Будинковий лічильник встановлюється на зовнішніх мережах, власником яких є балансоутримувач, а не мешканці.

Де поділося оголошення сказати складно. «Чернігівгаз» вже не вперше стикається з подібними випадками. Коли люди чогось не хочуть, то вони будуть всіляко перешкоджати, в тому числі і зривати оголошення і стверджувати, що його не було.

Нацкомісія ще в квітні цього року направила усім ОДА і міським держадміністраціям листа, щодо сприяння газорозподільним компаніям у забезпеченні обліку природного газу /файл прикріплено/ — (цей лист подається після редакційного коментаря. — Ред.) і проведенні відповідної роз`яснювальної роботи. Зі свого боку «Чернігівгаз» повідомив місцеву владу щодо необхідності проведення наради з усіма представниками балансоутримувачів, аби вчергове нагадати і розтлумачити для чого і на яких підставах проводиться встановлення будинкових лічильників.

Якщо вам небайдуже, будь ласка, прошу детальніше розібратися в цьому питанні. В свою чергу я буду надсилати вам усі матеріали стосовно розвитку ситуації, і якщо вам потрібен фаховий коментар, «Чернігівгаз» завжди готовий до співпраці.

Коментар редакції:

Керівництво ПАТ «Чернігівгаз», виходячи з їхньої відповіді, так і незрозуміло, у чому суть проблеми. Адже люди (І СПРАВЕДЛИВО!) обурюються на свавільні методи, до яких вдаються газові монополісти. Чомусь ані Чернігівводоканал, ані Чернігівобленерго не застосовують подібні способи, які призведуть обов`язково до погіршення ситуації в країні в цілому. Ми відкинули коментарі від наших читачів, які дуже різко висловлюються про владу і державу, не кажучи вже про безчинство Чернігівгазу. При чому тут оголошення – давав його хтось, чи ні? У такій ситуації це питання вже набуває ознак другорядності. Коли мова йде про законні інтереси, то тут справа в іншому.

Споживачі страшенно обурюються на безпосередні дії газовиків, коли вони встановлюють лічильник на весь будинок, а не в кожну квартиру, Адже чому одна людина повинна сплачувати свої кошти за спожитий газ іншими особами? Це ж зрозуміло, що дехто буде економити, а хтось і консервацією займається, і, може, вмикати газові прилади для обігріву квартирної площі, а, можливо, хтось ще й самогон виготовляє… А що вже говорити про незареєстрованих осіб (не прописаних), які проживають у квартирах і спалюватимуть газ, звичайно, у кілька разів більше. Чому за них інші люди повинні платити? А, може, хтось через «послуги» Чернігівгазу» бажає повернутися до 37-го року, коли сусід сусіда «здавав» компетентним органам?

Шкода, що газові монополісти не хочуть розуміти справедливого обурення населення! А тому слід зауважити спеціально для керівництва «Чернігівгазу», що у тих коментарях, які надавали наші читачі (ми їх навмисно поки що не публікували) до попередньої відеопублікації про «розбійні» безчинства працівників цього відомства, містилися заклики не тільки до ініціювання блокувати цю установу по вул. Любецькій, а й автошляхів у конкретно визначених місцях  обласного центру. А тому інформуємо керівників ПАТ «Чернігівгаз»: якщо й надалі справи так підуть у місті, то незважаючи на стратегічно-важливий напрямок діяльності «газовиків», ми обов`язково підтримаємо містян і надамо свій інформаційний ресурс для сприяння вчасного інформування людей для їх участі у подібних заходах. До того ж всіляко будемо закликати й інші інформаційні ресурси до підтримки справедливих вимог чернігівців. Бо вважаємо, що ніхто не має права нівелювати законні інтереси громадянина, тим більше, якщо держава проголошує курс на демократичний розвиток, а не на встановлення диктатури, методи якої вже реалізовує, як бачимо, у своїй практичній діяльності «Чернігівгаз».

Редакція видання «Суспільний кореспондент»

Письмо от НКРЕ Щодо інформування по лічильникам від 26.04.16 №4130 16.1.1 7-16

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?