Газопровід Росії не буде підтриманий Єврокомісією

Проект будівництва газопроводу «Північний потік-2», який Росія планує прокласти в обхід території України, не сприяє диверсифікації поставок газу в Європу і не буде підтриманий Європейською комісією.

Про це під час брифінгу в Міністерстві енергетики заявив генеральний директор Директорату з питань енергетики Єврокомісії Домінік Рісторі, повідомляє ГЛАВНОЕ посилаючись на УНІАН.

«Наша позиція чітка: ми вважаємо, що «Північний потік-2» не сприяє диверсифікації джерел і маршрутів постачання газу... Він не буде підтриманий з боку ЄС», — сказав він.

За словами Рісторі, якщо «Північний потік-2» буде побудований, його робота буде порушувати принципи прозорості, недискримінації та вільного доступу європейських споживачів до джерел енергоносіїв.

Нагадаємо, в кінці березня Німеччина дозволила будівництво 30 км газопроводу «Північний потік-2» в обхід України. До цього, в січні, вона дозволила будувати 55 км російського трубопроводу в своїх територіальних водах.

У відповідь на це президент США Дональд Трамп розкритикував Німеччину за те, що вона недостатньо грошей витрачає на підтримку НАТО, а замість цього домовляється з Росією про будівництво газопроводу «Північний потік-2».

5 квітня уряд Фінляндії дав згоду на будівництво газопроводу «Північний потік-2» в своїй винятковій економічній зоні.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що газопровід «Північний потік-2» буде порушувати баланс усередині Євросоюзу, а економічної необхідності в його будівництві немає.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?