«Формула безпеки» для українського війська

У Чернігові  відкрилася пересувна виставка «Формула безпеки: Україна-НАТО», яка присвячена 20-річчю підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та організацією Північно-Атлантичного договору.

Виставка охопила питання співробітництва України і НАТО як в цивільній так і військовій сферах. Більше сорока років  існування Альянсу Україна перебувала на іншому боці «залізної завіси». За роки своєї незалежності уявлення про НАТО в українському суспільстві значно змінилися.

Запрацювала виставка в обласному молодіжному центрі Чернігова. Її  представили директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова та заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.

Почесних гостей зустрічали голова обласної ради Ігор Вдовенко та заступник очільника обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко, які, до відкриття виставкового комплексу, обговорили разом з ними цілу низку важливих для розвитку Чернігівщини питань, в тому числі і оборонних, та ознайомили їх з напрацюваннями в соціально-економічній сфері краю.

Тема гарантій безпеки власної держави в умовах гібридної війни, розпаленої на сході України її північним сусідом, стала основною при проведенні заходів, під час яких було зроблено логічний висновок: аби наша країна вчасно вступила в члени колективного військового альянсу НАТО, то ніхто б навіть і слова не сказав щодо бажань анексувати українські Кримські території, чи розв'язати гібридну війну на Донбасі.

Опісля зустрічі в обласній держадміністрації, всі на ній присутні взяли участь в церемонії відкриття виставки, яка продовжилася в одному із глядацьких залів обласного молодіжного центру міста.

Відеорепортаж про подію з'явиться тут дещо пізніше
Експозиції виставки розкрили ключові події діяльності НАТО, світу та  України такими, якими вони є в умовах сьогодення.

На заході були присутні учні старших класів, студенти, ліцеїсти та небайдужі мешканці. Організатори представили гостям свій  фільм «20 Разом», який розкриває історію двадцяти українців та їхню співпрацю з Альянсом.

Наостанок закордонна гостя провела змістовну екскурсію на виставці, а всі бажаючі переглянули нову художню кінострічку Ахтема Сеїтаблаєва «Чужа молитва». 

Ігор Березинський

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?