Форель зі Львова отримала «прописку» на Чернігівщині

Річка Ревна, Семенівщина
Річка Ревна, Семенівщина

Пам'ятайте, деякий час тому всі ЗМІ «шуміли» з приводу білоруської сьомги? Так ось, у Семенівському районі Чернігівщини незабаром може з'явитися не уявна «норвежська-білоруська», а справжня українська форель із з села Залізний Міст Семенівського району.

Завдяки директору ПСП «Степанич» Сеньку Юрію Михайловичу, сотня молодих представників сімейства лососевих, проробивши дуже складний і заплутаний шлях,  15 березня вночі прибула в село Залізний Міст.

Народилися вони в рибрадгоспі у Львові, потім − подорож на поїзді до Києва, після цього ще 350 км. на автомобілі і, вуаля − зграйка львівських рибок стали окрасою річки Ревна в Залізному Мосту.

ФОРЕЛЬ1

 

На мій непрофесійний погляд у рибацькій справі, все ж таки, форелька облюбувала нове місце проживання, а не кинулася шукати місце «жирніше" і, можливо, дещо краще. Вона неначе на знак подяки новим господарям, мирно плаває в своєму новому помешканні.

Річка в Залізному Мосту насичена підводними джерелами, тому навіть у літні місяці вода там не сильно прогрівається, що позитивно повинно сприяти існуванню нових мешканців Ревни.

Спасибі, Юрію Михайловичу, за вашу турботу за свій рідний край, за доброту і той позитив, який Ви привносите на місці в цей непростий час.

Ну, а рибці хотілося побажати щасливого плавання і якомога менше перепон на своєму водному шляху. Хто знає − може й справді за кілька років тут, на водоймах нашої Семенівки буде клювати форель... Ото буде класно!

Олександр ШАБАЛІН

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?