Фольклор єднає нас. В рамках IX Міжнародної Пасхальної Асамблеї

Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм. 

26 квітня 2017 середа) Початок: 19:00
І частина – «БАРВИ ЗАКАРПАТТЯ»

Яскравий концерт, в якому задіяні українські, гуцульські, румунські та угорські музики – призваний представити різнобарвну культуру Закарпаття. Музиканти спочатку окремо представляють мелодії своїх народів та згодом, з величезною повагою один до одного, передають чудовий настрій спільного виконання народної музики. Учасники концерту – „Тячівська банда”, родинний музикальний гурт з Солотвина та Угорський Державний Народний Ансамбль, яким керує Пал Іштван «Салонна», родом із Закарпаття.  У програму включені угорські, русинські, закарпатські, румунські, словацькі, навіть єврейські та ромські народні мелодії з тим, щоб наочно показати, як в одному регіоні можуть дружно жити, подаючи руку один одному, представники різних національностей та народностей”.

ІІ частина – «ТАЄМНИЧА УКРАЇНА»

“Таємнича Україна” – проект Міклоша Бота, відомого угорського музиканта, композитора, етнографа, володаря багатьох престижних музичних премій (Fonogram Dij 2008,2011 років, Budai Dij та ін.). Протягом майже трьох останніх років Міклош Бот подорожує Україною, де збирає масштабну колекцію ураїнських народних пісень, а також знімає документальний фільм, уривки якого будуть представлені в програмі. В концерті беруть участь Бот Міклош та його музичний гурт з Угорщини, учасники київського ансамблю “Божичі”, а також учасники українських сільських колективів.

Угорський музикант Міклош Бот вже третій рік поспіль мандрує Україною, збираючи народні пісні та музику. Завдяки кропіткій роботі, яка відбувалась на протязі багатьох місяців, йому вдалось записати близько 1000 пісень скрізь по Україні – від закарпатських сіл і аж до східних, розташованих на кордоні з Росією.

Концерт «Фольклор єднає нас» відбудеться за підтримки та під патронатом уповноваженого урядового комісару Угорщини Д-ра Іштвана Грежи, який переконаний, що основою для мирного співіснування людей в Україні є повага і толерантність одне до одного, наслідування та збереження своїх культурних джерел.

Тривалiсть: 1 год. 20 хв.
Цiна: 30-60 грн.  ЖИВИЙ ЗВУК
 

Відділ маркетингу та реклами філармонійного центру: тел.675-854, телефон каси 675-893
www.nota.net.ua

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?