Фільм про карний розшук виправдовує злочинний комуністичний режим?

Незалежна медійна рада отримала перше звернення щодо трансляції на телеканаліНТН документального серіалу “Легенди карного розшуку”. Для висловлення позиції до Незалежної медійної ради звернулася Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

рохшукПро це повідомило видання «Інститут медіа права».

У даному випуску за назвою “Кровавая вольница”, щодо якого надійшло звернення, може міститися інформація, якою виправдовується злочинний характер комуністичного тоталітарного режиму.  За результатами попереднього моніторингу та відповідно до скарг громадян, регулятор призначив позапланову перевірку телеканалу щодо дотримання вимог Закону України “Про телебачення і радіомовлення України”. Водночас Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звернулася до Незалежної медійної ради із проханням висловити позицію щодо відповідності змісту випуску “Кровавая вольница” вимогам закону “Про телебачення та радіомовлення”.

Незалежна медійна рада визначиться з позицією щодо звернення найближчим часом та оприлюднить прийняте рішення.

Нагадаємо, що Незалежна медійна рада є органом саморегулювання у сфері медіа, до якого входить 15 членів – авторитетних журналістів та громадських активістів, які мають ґрунтовний досвід у медійній сфері. Медійна рада була створена наприкінці 2015 року і має стати незалежним арбітром для вирішення спорів та конфліктів у медійній галузі, а також слідкувати за дотриманням професійних стандартів у журналістиці.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?