Фестиваль «Червона калина» відбувся у Прилуцькій колонії

DSC_0061_thumbВ Прилуцькій виховній колонії управління ДПтС України в Чернігівській області 11 липня 2015 р. відбувся XXIV фестиваль самодіяльної художньої творчості засуджених «Червона калина».

Фестиваль проводиться щорічно, естафетою по всіх виховних колоніях України і передається працівниками колоній у вигляді атрибутів фестивалю – корогви, фотоальбому з виступами попередніх учасників та символом. Естафету фестивалю Прилуцькій виховній колонії передали представники Мелітопольської виховної колонії Запорізької області. На згадку про відвідування колонії гості посадили розлогий кущ калини.

DSC_1029_thumb

DSC_1041_thumbПочесними гостями свята стали представник Апарату ДПтС України Максим Чуйко, заступник начальника управління ДПтС України в Чернігівській області Вячеслав Козка, начальник сектору соціально-виховної та психологічної роботи управління Олександр Гужва, Голова фонду волонтерів України Тимофій Нагорний, представники Благодійного центру соціальної роботи «Світ без залежності» Дмитро Мазур та Володимир Гордєєв, координатор проектів Представництва міжнародної організації «Право на здоров′я» в Україні Олена Кулаковська, громадяни США – експерти університету «Браун» Емілі Даурія та Марія Бармара,  представники всіх 6 установ виконання покарань Чернігівщини, представники влади та громадськості, священнослужителі та українські артисти.

DSC_1034_thumb

DSC_0114_thumbГостинна Прилуччина вітала гостей святковим караваєм та живим виконанням гімну України. Та в ході урочистостей не забули про тих, хто віддав своє життя за волю України на її східних рубежах. Хвилиною мовчання вшанували їх пам′ять, а отець Григорій Грига окропив усіх присутніх святою водою.

DSC_0008_thumb

DSC_0032_thumbПроходила концертна програма в актовій залі колонії. Засуджені юнаки прочитати безліч патріотичних віршів, сповнених любов’ю до України, заспівали ще більшу кількість абсолютно різних за жанром пісень. До виступів юних в’язнів приєднувалися й гості фестивалю: творчі колективи міста, українська співачка Романа Маклай.

DSC_1058_thumb

DSC_1093_thumbЗаключне слово мав заступник начальника управління ДПтС України в Чернігівській області Вячеслав Козка. Він подякував усім присутнім гостям за участь у фестивалі та зауважив свою впевненість у тому, що в цьому залі виступали майбутні відомі поети, письменники, художники, майстри декоративного мистецтва, музиканти. А пенітенціарії вірять у вихованців та бажають їм лише найкращого.

DSC_0082_thumb

DSC_1058_thumbЯк дарунок долі деяким вихованцям установи стало отримання документів про дострокове звільнення з рук начальника колонії Євгенія Квітницького.

На завершення свята вихованці колонії отримали подарунки від гостей та нагоду зустрітися та поспілкуватися зі своїми рідними та друзями. А творчий педагогічний колектив Прилуцької виховної колонії отримав почесні грамоти управління.

Далі естафету буде передано до Дубенської виховної колонії управління ДПтС України в Рівненській області.

Ксенія ІСАЄНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?