Фактори, які спричиняють забруднення води у Чернігові

Протягом останнього тижня на аварійну службу КП «Чернігівводоканал» збільшились скарги від мешканців міста  щодо брудної води.

водаЗа словами Сергія Коцура, головного інженера підприємства, на забруднення води впливають багато факторів. Вік водопровідної мережі Чернігова понад 60 років і вона вже зношена на 60 відсотків, тому при виникненні гідроударів у водопроводі вода отримує вторинне забруднення від існуючого осаду у водогоні. Причиною гідроударів є аварійні ситуації на водопроводі. Минулого тижня було кілька аварій системи водопостачання, для ліквідації яких було локально припинене водопостачання в мікрорайоні «Подусівка».  Також збої в електропостачанні, навіть короткочасна  просадка електроенергії  стає причиною  зупинки роботи насосного обладнання  і  це спричиняє каламучення води у водопроводі і  погіршення якості послуг, що надаються абонентам КП «Чернігівводоканал».

Службами підприємства проводиться весь комплекс робіт, аби у короткий термін стабілізувати ситуацію.

Зауважимо, що диспетчерська служба КП «Чернігівводоканал» постійно веде  спостереження тиску у водопровідній мережі на всіх контрольних ділянках міста і моментально реагує на зменшення тиску у водопроводі.

Кожна скарга від споживача до диспетчерської КП«Чернігівводоканал» не залишається поза увагою,  в мікрорайонах  Чернігова ведеться як планова так і позачергова промивка водопровідних мереж з метою поліпшення  якості водопостачання.

Олена БОРИСЕНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?