Європейські експерти перевірили роботу пунктів пропуску на Чернігівщині

Група іноземних експертів спільно з представниками Державної фіскальної служби України та Державної прикордонної служби України 19 та 23 січня відвідали пункти пропуску «Нові Яриловичі» та «Сеньківка» у зоні діяльності Чернігівської митниці ДФС.

Візити відбулися у рамках реалізації проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері».

На кордоні гості ознайомилися з ходом експерименту щодо оформлення легкових транспортних засобів, статистичними показниками роботи пунктів пропуску, оцінили рівень і систему обміну інформацією між ДФС та ДПСУ, ознайомились з механізмом застосування принципу «єдиного вікна» на митниці.

У Чернігівській митниці ДФС пояснили, що проект Twinning охоплює наступні компоненти: модернізація законодавства у сфері інтегрованого управління кордонами, оперативні аспекти співробітництва у сфері інтегрованого управління кордонами та розвиток системи боротьби з корупцією. Він спрямований на виконання Україною зобов’язань у митній сфері відповідно до Угоди про асоціацію Україна – ЄС, зокрема, встановлення інституту уповноваженого економічного оператора, приєднання до Конвенції про спільну транзитну процедуру, повноцінне функціонування комплексу «Електронна митниці» та розробку ефективної антикорупційної стратегії.

Світлана СТРИЖАК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?