Щит з Євгеном Мураєвим у Чернігові облили фарбою

У Чернігові рекламний щит із зображенням Євгена Мураєва облили червоною та зеленою фарбами.

Він є чинним народним депутатом України, лідером партії «Наші», а також потенційним кандидатом на пост Президента України. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Коментувати інформацію за номером, вказаним на сторінці партії «Наші» в Facebook, відмовились, посилаючись на відсутність свого офіційного представника в області. Проте оператор Наталія підтвердила отримання повідомлення: «Зафіксували ваші слова і передали до підрозділу по роботі зі ЗМІ».

Речниця Чернігівського міського відділу поліції Юлія Ковтун розповіла, що заяви стосовно пошкоджених білбордів не надходили.

Зараз подібні випадки кваліфікуються як хуліганські дії, а от під час виборчої кампанії це може сприйматися також і як перешкоджання діяльності кандидата.

Як зазначають спостерігачі ОПОРИ, загалом в Чернігові серед 450 рекламних щитів дві третини площ займають матеріали потенційних кандидатів в Президенти України. На білбордах відсутні вихідні дані, проте це не є порушенням до початку офіційного виборчого процесу й розцінюється як рекламний матеріал. Офіційний початок кампанії – 31 грудня цього року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 44 та ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

Нагадаємо, випадки псування білбордів потенційних кандидатів на пост Президента України вже були зафіксовані на Житомирщині та на Тернопільщині.

Наталія Висіканець,
координаторка спостереження за виборами ОПОРИ в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?