Естафету благодійності підтримали ліцеїсти

Спільнота Чернігівщини продовжує всім миром збирати кошти на додаткове обладнання − дозиметричне устаткування та комп’ютерний томограф. Без цього приладдя неможлива повноцінна робота лінійного прискорювача − сучасного радіологічного апарату Elekta, який 28 листопада привезли в Чернігівський обласний онкологічний диспансер.
Дефіцит коштів на теперішній час складає 17 млн гривень за загальної вартості проекту «Лінійний прискорювач» у 107 мільйонів гривень.
У межах  благодійної акції «Промінь надії» (#променевий_марафон), яка стартувала 20 листопада й набирає обертів, до доброчинного заходу приєднався Чернігівський ліцей №22 − єдиний у Чернігівській області учасник Міжнародного Проекту асоційованих шкіл ЮНЕСКО. З початком робочого тижня колектив закладу передав 5 000 гривень на підтримку онкохворих.
Як прокоментувала  директор ліцею Вікторія Пекур, такий крок − це спільне рішення учнівського парламенту ліцею, батьківського комітету та педагогічного колективу закладу. Кожна гривня зароблена школярами під час традиційного учнівського «Покровського ярмарку», де діти реалізовували саморобні вироби, виготовлені власноруч.
Передаючи суму представникам адміністрації Чернігівського обласного онкодиспансеру, заступник голови батьківського комітету Олена Друзенок зауважила, що вона передає не лише кошти − вона передає ще й позитивний настрій, масштаб розуміння і співчуття колективу загальної проблеми лікування онкохворих, що склалася в нашому регіоні.
У своєму слові головний лікар онкологічного диспансеру Валерій Зуб щиро подякував школярам, батькам та педагогам ліцею за підтримку та зауважив, що подолати страшний недуг ми можемо лише разом. Лінійний прискорювач − проект, до якого Чернігівщина наближається щодня! − реальний шанс онкохворих на одужання. Променевого лікування щорічно потребують 1900 онкохворих, а це майже 60% від загального числа тих, хто проходить лікування в онкодиспансері.
Аудиторія висловила надію, що доброчинну акцію підтримають й інші навчальні заклади Чернігівщини. Адже інвестування у здоров’я наших рідних, близьких, знайомих − це найголовніше, бо жоден не застрахований від страшного захворювання в цьому світі. І ми не маємо жодного морального права стояти осторонь загальносуспільної проблеми.
Тож наблизимо мрію на одужання разом!
Ми будемо вкрай вдячні всім і кожному, хто опікується проблемами онкохворих і зробить посильний внесок у спільну справу, спрямовану на одужання наших рідних, близьких, друзів, знайомих.
Наші реквізити:
  • р/р 31557301121263
  • у ГУДКСУ в Чернігівській області 
  • МФО 853592
  • код за ЄДРПОУ 02006065
Призначення надходжень:
На придбання лінійного прискорювача з комплексом обладнання для оснащення радіотерапевтичного відділення КЛПЗ «ЧООД». Або через систему Приват 24:
Уляна КОВАЛЬЧУК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?