ЄС щодо закону про Вищий антикорупційний суд

Ухвалення Україною законодавства з метою створення Вищого антикорупційного суду є позитивним кроком, який відповідає її міжнародним зобов’язанням.
Також він принесе користь українським громадянам та бізнесу. Створення цього суду — важливий крок у вирішальній боротьбі з корупцією в Україні. А це ключовий компонент Угоди про асоціацію. Окрім того,  Україна взяла на себе відповідні зобов’язання під час саміту з ЄС у Брюсселі 9 липня.

Про це йдеться у Заяві речника ЄС щодо ухвалення Україною закону про Вищий антикорупційний суд.

Вищий антикорупційний суд є останнім елементом незалежних антикорупційних органів. Серед них, зокрема, — Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Євросоюз наголошує, що всі антикорупційні органи мають бути повністю незалежні. Ніхто не має здійснювати на них неналежний вплив під час виконання обов’язків. У зв’язку з цим потрібно зберігати та посилювати неупередженість та надійність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Ми очікуємо, що суд розпочне повноцінно працювати до кінця цього року відповідно до намірів української влади. Зараз важливо повністю імплементувати цей закон. Це допоможе країні та її громадянам у боротьбі з корупцією. Європейський Союз готовий підтримати цей процес.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?