Електропостачання відновили чернігівцю безкоштовно

На вимогу Держенергонагляду громадянину Чернігова відновлено електропостачання, повідомили в Державному енергетичному нагляді України.

Минулого тижня представники Управління Держенергонагляду у Чернігівській області взяли участь у засіданні комісії інформаційно-консультаційного центру (далі – ІКЦ) при операторі системи розподілу.

Так, до Управління надійшло звернення від громадянина м. Чернігів щодо процедури припинення постачання електроенергії до його житлового будинку працівниками АТ «Чернігівобленерго», у зв’язку з недопущенням представників обленерго до вузла обліку під час проведення його позапланового контрольного огляду.

Звернення було розглянуто на засіданні комісії ІКЦ АТ «Чернігівобленерго» за участю представників Держенергонагляду, Сектору НКРЕКП у Чернігівській області та безпосередньо уповноважених осіб оператора системи розподілу (далі – ОСР).

У ході опрацювання звернення представником Управління було наголошено, що під час складання акту про недопуск, представниками ОСР порушено вимоги пункту 6.2.9 Кодексу комерційного обліку електричної енергії (в акті відсутній підпис незаінтересованої особи та не надано підтверджені відеозйомкою факти відмови споживача щодо підписання даного акту).

Також було акцентовано увагу, що при проведенні процедури відключення, ОСР було порушено вимоги пункту 7.5 Правил роздрібного ринку електричної енергії (через 5 робочих днів після отримання акту про недопуск, представниками ОСР не було направлено Заявнику попередження про припинення постачання електричної енергії).

Крім того, інспектором Держенергонагляду було зазначено, що вимога ОСР щодо винесення лічильника електричної енергії на фасад будинку Заявника є порушенням вимог пункту 1.5.30 Правил улаштування електроустановок. Місце встановлення лічильника має бути визначене проєктом та не може бути одностороннім без узгодження зі споживачем.

Наприкінці наради протокольним рішенням було ухвалено, що ОСР порушено процедуру складання акта про недопуск. В результаті – ОСР на безоплатній основі відновлено постачання електричної енергії до помешкання громадянина.

Раніше повідомлялось про участь представників Управління Держенергонагляду в м. Києві та Управління Держенергонагляду у Вінницькій області в аналогічних засіданнях.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?