Електронне голосування у Чернігові щодо бюджету участі вже діє

Електронне голосування за проекти Громадського бюджету в Чернігові зроблене. Сьогодні його презентували та навчали модераторів.

Про це повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Як і обіцяла міська влада, вже цього року за проекти Громадського бюджету (Бюджету участі) в Чернігові можна буде проголосувати і з комп’ютера через мережу Інтернет. 

Щоби це стало можливим, Чернігів приєднався до спеціальної електронної платформи «Громадський проект», розробленої  командою ГО «Соціал Буст» при фінансовій підтримці міжнародних донорських організацій. Ця електронна платформа  є всеукраїнською і створена спеціально для технічного забезпечення реалізації в різних містах програм на кшталт Бюджету участі.

У Чернігові, за правилами, подавати проекти Бюджету участі можуть жителі будь-яких міст, а голосувати – тільки чернігівці. Платформа вирішує питання ідентифікації особи як місцевого жителя, пропонуючи користувачеві на вибір кілька механізмів підтвердження: банк ID, електронний цифровий підпис або доручення скану паспорта з пропискою.

Цього року в нашому місті он-лайн можна буде лише голосувати за проекти Громадського бюджету і спостерігати за тим, як іде голосування. З наступного року через цю ж систему можна буде також і подати проект, і оперативно бачити всі етапи його подальшого проходження, і аналізувати проекти минулих років за різними критеріями тощо.

Побачити на прикладі, як усе це буде виглядати і працювати, можна на інтернет-сторінках цієї електронної платформи для КиєваДніпра та ряду інших міст.

Меморандум про співпрацю для приєднання Чернігова до цих технічних можливостей підписаний між Чернігівською міською радою та Всеукраїнською ГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» 29 червня. А сьогодні в міськраді керівник цього проекту в команді розробників електронної платформи Катерина Борисенко представила її  членам робочої групи Громадського бюджету в Чернігові та тут провела навчання майбутніх модераторів системи.

Довідково:

Цього року в Чернігові на кошти в рамках Бюджету участі претендують 100 проектів. З ними, зі звітами про втілення проектів минулих років, а також з усіма нормативними документами цієї міської програми та з актуальними новинами щодо неї можна ознайомитися в спеціальному розділі «Громадський бюджет» на офіційному веб-порталі міської ради. У соціальних мережах спілкування щодо нього відбувається у групі ФБ «Громадський бюджет.Чернігів (Партиципаторний чи бюджет участі)».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?