Екс-регіонал незаконно заробляє на підприємствах держави

korotkov_kombinat1 липня 2015 р. у Вищому господарському суді України слухалась справа про анулювання свідоцтва на право приватної власності екс-регіонала, депутата Черкаської обласної ради Олександра Короткова на Тальнівському комбінаті хлібопродуктів.

У 2010 році Тальнівська міська рада передала своїм рішенням у приватну власність об'єкти ДП ДАК «Хліб України» Тальнівський КХП» пану Короткову.

Член МДО «Депутатський контроль» Максим Поляков був присутній на судовому засіданні, щоб особисто проконтролювати хід судового засідання: «За I півріччя 2015 року отримав десятки звернень від мешканців Черкащини щодо незаконного заволодіння майном державного підприємства приватними структурами Короткова. За результатами розгляду даної справи можна зробити висновок, чи працюють наші судді на благо України. Адже повернення у володіння держави підприємства означатиме значні надходження до держбюджету. Лише протягом 2014 року пан Коротков заробив 130 млн. грн. за рахунок Тальнівського КХП», – наголосив парламентар.

Арифметика проста: державні підприємства щорічно сплачують 32% податків від прибутку, а підприємство Короткова –  лише 0,84%. Тобто він заплатив 2млн.700 тис грн. у державну казну, а повинен був 103 млн. грн. Ще й до того, Коротков отримав повернення ПДВ – 29 млн. від держави. Тобто 130 млн. він заробляє щорічно. 

Однак навіть такі значні суми не є показником того, що рішення суду буде на користь держави. Адже черговий  розгляд справи перенесено на 8 липня. Мабуть, присутність народного обранця Максима Полякова, який у своєму зверненні до судді закликав повернути підприємство у державну власність, змусило служителів Феміди вкотре затягнути винесення рішення. Але «Депутатський контроль» пильно слідкуватиме за ходом розгляду справи задля винесення прозорого і справедливого вердикту.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?