Екс-президент заявив, що не підпише документ на умовах Росії

Реалізація «формули Штайнмайера» у врегулюванні ситуації на Донбасі залежить в першу чергу від виконання компонента з безпеки: як тільки припиниться вогонь, будуть виведені російські військові і взятий під контроль кордон з РФ, можна буде говорити про проведення виборів. Про це заявив другий президент України (1994—2005 рр.), представник з Тристоронньої контактної групи в Мінську Леонід Кучма, повідомляє видання «Сегодня».

— Моя позиція дуже проста і зрозуміла: повинні бути дотримані стандарти безпеки і всі інші стандарти — тоді ми готові проводити вибори. У тому числі питання українсько-російського кордону. Я не кажу, що ми сьогодні можемо там прикордонників українських поставити, але хоча б СММ ОБСЄ — її і сьогодні туди не пускають. А коли неконтрольованого кордону близько 450 км — що це таке? сказав Леонід Кучма під час спілкування зі студентами Університету ім. Альфреда Нобеля в Дніпрі.

Кучма пояснив, що для проведення виборів на Донбасі потрібно виконати необхідні умови як мінімум забезпечити безпеку, що і записано першим пунктом в Мінських угодах. Однак на даний момент на Донбасі бойовики продовжують стріляти, і гинуть люди.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?