Економічна диверсія в розпал підготовки до опалювального сезону!

Ірванцівському та Смолинському торфозаводам, які є філіями державного підприємства «Чернігівторф», заблокували рахунки, повністю застопоривши всю господарську діяльність підприємств.

Працівники ДП «Чернігівторф» – структури, яка заборгувала цим працівникам заробітну плату і яка має окремий власний рахунок, звернулися до суду.
У своїй заяві працівники ДП «Чернігівторф» просять заблокувати рахунки своїм філіям  — Смолинського та Ірванцівського заводів!
У свою чергу, ДУЖЕ ОПЕРАТИВНО головний державний виконавець Новозаводського відділу державної виконавчої служби у місті Чернігові Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Шило Любов Миколаївна винесла рішення, згідно з яким фінансові установи (банки) заблокували рахунки Смолинського та Ірванцівського торфобрикетних заводів.
За інформацією отриманої з офіційних джерел стало відомо, що в даному випадку Любов Шила не повинна була виносити таку постанову, бо справа по ДП «Чернігівторф» вже знаходиться у провадженні цієї інституції через приватизаційну стадію.
Чому так похапцем державна виконавиця все зробила? — можна лише здогадуватися. Відомо точно, що Любов Шила перед винесенням такої «забороняючої» постанови не спромоглася поцікавитися по автоматичній базі даних про стан справ навколо ДП «Чернігівторф». Якби це вона своєчасно зробила, тоді б і не виносила неправомірне своє
рішення.
Нагадаємо, що виконуючий обов’язки директора ДП “Чернігівторф” Петро Слуценко не припиняє намірів ліквідувати філії – Ірванцівський та Смолинський торфозаводи.
Як повідомив голова профспілки підприємства Андрій Страхов, міністерський ставленик примусив написати заяви працівників ДП “Чернігівторф”, в яких однією з вимог до суду є блокування рахунків торфозаводам.
Так, за заявою працівників, Новозаводський районний суд Чернігова виніс рішення про закриття рахунків, а державна виконавиця Любов Миколаївна Шило всупереч – постанову про арешт рахунків.
У профспілці гірників відповідні рішення також називають незаконними, адже йде процедура приватизації і будь-які рішення судів чи інших органів не повинні прийматись.
Що означає блокування рахунків підприємств?
  • По-перше, будь-які відносини з бюджетними організаціями не можливі. Це означає, що сільські дитячі садочки, школи, сільські ради, установи будуть закуповувати торфобрикет через посередників, а не безпосередньо на підприємствах;
  • По-друге, блокування рахунків – це фактична зупинка виробничої діяльності. Стануть заготівля сировини в полях, виробничі цехи, зупиняться трактори, бо не буде солярки, відріжуть електроенергію, бо не буде проплат;
  • По-третє, фірми, які працюють з ПДВ не зможуть працювати із заводами при заблокованих рахунках, тобто постійні крупні клієнти просто підуть шукати місця, де можна купити затребувану продукцію і де є стабільність.
За словами Андрія Страхова, це призведе до боргової ями, з якої торфозаводи можуть не вилізти. Сумний кількарічний досвід Ірванцівського торфозаводу, якому закрили рахунок призвів до заборгованості в 3,5 мільйони гривень. Вже завтра з цього приводу в Чернігівській обласній раді буде ініційовану відповідну нараду.
Фактично злочинна бездіяльність обласної влади та навіть приховане потурання її окремих чиновників штовхають шахтарів до нових акцій протесту. Зупинка виробництва – це СТРАЙК з усіма подальшими наслідками.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?