Є надійний спосіб уберегти своє майно від крадіжки

охоронаЗа статистикою, майнові злочини займають першість серед крадіжок, а в сезон літніх відпусток набирають піку активності. Та розслаблятися не можна навіть йдучи з дому на годину-дві. Деяким спритникам цього вистачає, аби винести з квартири геть усе цінне.

Найбільше зареєстрованих квартирних крадіжок на Чернігівщині скоюються, звичайно ж, в обласному центрі. Решта припадає на інші райони області.

Для професійних домушників елементарно вирахувати вашу відсутність, навіть не тривалу. Цьому слугують своєрідні підказки, на кшталт – неувімкнене світло у вікні тривалий час, відсутність автівки на звичному місці, закриті вікна, пошта в почтових скриньках, листівки в дверях… Та й не рідко ми самі того не помічаючи запрошуємо крадіїв до себе «в гості», розповідаючи малознайомим особам про свої статки, заощадження та про довгоочікувану відпустку, яку плануємо провести на морських узбережжях чи то ж містом. Правоохоронні органи вкотре застерігають населення не розголошувати про себе та рідних будь-яку інформацію стороннім особам.

«Охоронна сигналізація – це не засіб розкоші, а скоріше вимога часу, адже речі, які ми накопичуємо з роками за лічені хвилини можуть опинитись в руках у «не чистих на руку осіб». Дієвим виходом у протидії майновим злочинам є засоби охорони. Чи заощаджувати на безпеці житла – особиста справа кожного, та варто пам’ятати, що візит непроханих гостей обходиться набагато дорожче, аніж щомісячна плата за охоронні послуги», — зауважує начальник Управління Державної служби охорони при УМВС України в Чернігівській області Ярослав Накопюк. 

Ірина БОНДАРЧУК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?