Джерело хаосу в світі: в США влучно охарактеризували путінську Росію

Російський вплив, як правило, сильніше за все проявляється в точках дестабілізації світового порядку.

Про це висловився прес-секретар Міністерства оборони США Ерік Пехон, повідомляє «Голос Америки».

За словами представника Пентагону, Росія і Китай є «стратегічними конкурентами» США. Він уточнив, що «мова йде про конкуренцію великих держав в глобальному масштабі».

Пехон охарактеризував устремління Штатів у справах Близького Сходу з урахуванням російського впливу там:

«Ми зобов'язані стежити за їх впливом в таких регіонах, як Близький Схід. США зацікавлені в стабільності і безпеці Близького Сходу. Ми зацікавлені в тому, щоб терористи не знаходили тут притулок, щоб в безпеці залишалися критично важливі транспортні маршрути. Однак очевидно, що Росія на Близькому Сході робить прямо протилежне».

Представник Міноборони США зокрема назвав Сирію «лабораторією», по якій можна судити, до чого зазвичай призводить вплив Росії:

«Вона [Росія] намагається просувати свої інтереси під виглядом надання допомоги партнерам. Вона намагається зберегти режим Асада, одночасно стаючи причиною гуманітарних катастроф. І вона продовжує загострювати регіональні проблеми. Там, де діють Сполучені Штати, ключові проблеми починають вирішуватися».

За оцінкою Пехона, «Москва отримує вигоду з хаосу, наживається на тому, що дестабілізує світовий порядок». «Ми стежимо за тим, що Москва робить в усьому світі. Якщо ви бачите в якійсь частині світу хаос, то ви неодмінно виявите там російський уряд», — підкреслив він.

Прес-секретар Пентагону також вказав, що США надаватимуть допомогу державам, залученим в конфлікті за участю РФ.

Як повідомляла раніше група Інформативного опору, військово-повітряні сили Росії спільно з силами урядового режиму в Сирії нанесли удари по населених пунктах в зоні деескалації на північному заході країни.

Пентагон включив Росію в список країн, спільно з якими забороняється проводити космічні запуски. Заборона почне діяти з 1 січня 2023 року.

Інформаційний опір

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?