«Дитяча банда», яка у Чернігові вбивала людей, буде покарана

У Чернігові минулого року троє неповнолітніх скоїли кілька жорстоких злочинів – вбивства та розбійні напади.

Вони наносили удари битою та розвідним ключем по головах людей та інших частинах тіла.  

5 вересня 2014 року Новозаводським районним судом м. Чернігова цих неповнолітніх визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) та ст. 187 (розбій). Їм призначено покарання у виді позбавлення волі на 14, 13 і 10 років.

Вину підсудних підтверджено, в сукупності, свідченнями двох потерпілих, які вижили після їх нападу, свідків, частковим зізнанням самих обвинувачених, речовими доказами, в тому числі вилученими в них, та іншими матеріалами кримінального провадження.

Четвертого співучасника цієї групи, який не досяг віку кримінальної відповідальності, направлено до спеціальної навчально-виховної установи на 3 роки.

12 січня цього року колегією суддів Апеляційного суду Чернігівської області відхилено апеляції обвинуваченого та адвокатів і залишено без змін міру покарання трьом неповнолітнім, які на початку минулого року скоїли в Чернігові два вбивства та кілька розбійних нападів на перехожих.

Таким чином, вирок суду щодо них набрав законної сили.

Під час судового засідання прокурори заперечували проти доводів, викладених в апеляційних скаргах.

Один із засуджених особисто та захисники двох інших оскаржували вирок суду першої інстанції, заперечуючи проти зазначеної в ньому кваліфікації кримінальних правопорушень та призначеної міри покарання.

Наталія ЧУСЬ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?