Дирекція Фонду соцстрахування Чернігівщини підвела підсумки роботи

Про підсумки діяльності управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області та його відділень за І квартал 2021 року.

Саме про це йшла мова на нараді Фонду з начальниками відділень управління.

Під час обговорення було розглянуто низку питань, у тому числі про:

підсумки діяльності управління виконавчої дирекції Фонду та його відділень за І квартал 2021 року,

матеріальне забезпечення та страхові виплати застрахованим особам,

підсумки роботи служби страхових експертів з охорони праці області, показники тимчасової непрацездатності застрахованих осіб,

забезпечення контролю за обгрунтованістю видачі листків непрацездатності.

У своєму виступі Володимир Нашиванько, начальник управління виконавчої дирекції Фонду в області, сказав, що станом на 1 квітня в управлінні на обліку перебуває 60 362 страхувальники, в тому числі: юридичних осіб — 23 120, фізичних осіб-підприємців — 37 186 та членів фермерських господарств — 56.

Він підкреслив, що фінансування витрат, пов'язаних із наданням матеріального забезпечення, страхових виплат і соціальних послуг відбувається у повному обсязі і згідно заяв-розрахунків поданих страхувальниками, яких до відділень управління в Чернігівській області було подано понад 9,2 тисячі на 92,7 млн грн. Кожна застрахована особа, як і раніше, має право в разі травми або хвороби, у тому числі від COVID-19, на компенсацію втраченого за період лікування заробітку.

За рахунок коштів Фонду нараховано матеріальне забезпечення майже 22 тис. застрахованих осіб (працюючим громадянам).

Забезпечено виплату наступних видів допомоги: по тимчасовій непрацездатності — 75,5 млн грн, що складає 82,1% від суми всіх витрат на допомогу; по вагітності та пологах — 16,2 млн. грн., або 17,6 % від всіх витрат; на поховання — 0,3 млн грн, або 0,3% від всіх витрат.

Згідно заяв-розрахунків середньоденний розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності (в тому числі ізоляція від COVID-19) за І квартал 2021 року склав 292,26 грн, що на 39,69 грн або на 15,7% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року (252,57 грн). Збільшення розміру допомоги пов’язано із зростанням середньої заробітної плати у країні.

Станом на 1 квітня 2021 року відділення управління здійснювали страхові виплати 3 057 потерпілим на виробництві та членам їх сімей, у тому числі: 2 888 — потерпілі в разі часткової чи повної втрати працездатності та 169 осіб, які втратили годувальника, з них — 274 — внутрішньо переміщені особи з Донецької та Луганської областей.

Із загальної кількості потерпілих на виробництві в області обліковується: 49 осіб з інвалідністю I групи; 309 — II групи; 1 112 – III групи, загалом 1 470 осіб з інвалідністю, що складає 51% від загальної кількості потерпілих; не визнано особами з інвалідністю — 1 418 потерпілих на виробництві.

За квартал застрахованим особам та членам їх сімей відділеннями виплачено 20,8 млн грн, в тому числі — 3,2 млн грн внутрішньо переміщеним особам. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року розмір призначених страхових сум збільшився на 1,1 млн грн, або на 5,7%.

На медико-соціальні послуги 153 потерпілим від трудового каліцтва та професійних захворювань за рахунок коштів Фонду витрачено 991,3 тис. грн.

Як зазначив Володимир Нашиванько, управлінням та його відділеннями, які обслуговують страхувальників та застрахованих осіб регіону, в повній мірі забезпечується реалізація державної політики у сферах соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності та у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.

В ході наради відбувся обмін думками щодо шляхів покращення роботи відділень з актуальних питань загальнообов'язкового державного соціального страхування України.

Євгеній Медведенко,

спеціально для видання sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?