Думку людей при формуванні ОТГ на Чернігівщині не врахували

Депутати Чернігівської облради підтримали звернення щодо необхідності перегляду Перспективного плану формування територіальних громад Чернігівської області, затвердженого Кабінетом Міністрів України 13 травня 2020 року. Відповідне рішення схвалено під час чергової сесії облради 22 травня.

Як повідомила депутатка Чернігівської обласної ради, голова постійної комісії облради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції, директорка регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко, у затвердженому документі, на жаль, не врахована думка місцевих жителів і їхні побажання при створенні об’єднаних територіальних громад регіону.

Крім того, затверджений Перспективний план формування ОТГ Чернігівської області порушив право місцевих мешканців на самовизначення у кількох об’єднаних громадах, що, до речі, передбачає Європейська хартія місцевого самоврядування. Зокрема, йдеться про Вихвостівську ОТГ, яку приєднали до Тупичівської громади, а місцеві жителі бажають бути самостійною громадою.

Також не звернули уваги на жителів Авдіївки і Шаболтасівки, які хотіли увійти до складу Сосницької ОТГ, а їх включили до Понорницької ОТГ, так само не враховані побажання мешканців сіл Деснянське, Криски, Розльоти і Покошичі.

Тому Чернігівська облрада, яка наразі у законодавчому полі усунута від впливу на створення ОТГ, звернулася до Кабміну з проханням повторно розглянути Перспективний план формування ОТГ Чернігівщини і врахувати усі проблемні питання, що виникли у складному процесі об’єднання громад.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?