ДСНС провела навчання голів ОДА

12 грудня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко взяв участь у командно-штабних навчаннях. Захід відбувся на базі Центру управління в надзвичайних ситуаціях під головуванням Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Під час навчання учасники освоїли теорію та практичні дії з організації реагування на загрози в умовах осінньо-зимового періоду.

Останнім часом в Україні спостерігається тенденція зростання ризиків природного, техногенного та соціального характеру. Особливо критичним є осінньо-зимовий період. З огляду на суспільну важливість питання центральні органи виконавчої влади ініціювали командно-штабні навчання для голів облдержадміністрацій спільно з керівниками структурних підрозділів служби надзвичайних ситуацій, а також представниками ряду міністерств, Укравтодору, Укртрансбезпеки, Нацполіції та Укренерго.

«Під час проведення цих командно-штабних навчань з питань реагування на загрози в осінньо-зимовий період ми змоделюємо декілька типових ситуацій та ще раз проговоримо алгоритм дій при їх виникненні. Я хочу, щоб кожен із вас усвідомив, розумів алгоритми реагування на загрози та надзвичайні ситуації – це безпека людей», — зазначив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Моделі різні — масштабні затори на дорогах, пориви теплотрас, електромереж та водогонів в умовах аномально низьких температур та інші аварійні ситуації.

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін зробив акцент на спільній взаємодії всіх ланок територіальних органів для організації управління у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

«На жаль, у нашому суспільстві склалася хибна думка, що відповідальність за аварії чи катастрофи — лише функція ДСНС, але це не так. Поняття цивільного захисту лежить у площині держави. Захист населення, територій та природного середовища і запобігання надзвичайним ситуаціям забезпечується у взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств та організацій. І ми маємо працювати з вами як один цілий монолітний організм», — наголосив Микола Чечоткін.

Як зазначив Андрій Прокопенко. в області розроблено план взаємодії дорожніх служб, поліції, органів влади та рятувальників для протидії загрозам у складних зимових умовах.

Об`єкти підприємств життєзабезпечення області працюють у штатному режимі, перевірено технічну готовність аварійних та технічних систем живлення. Створено необхідний запас паливно-мастильних матеріалів для дизельгенераторів. Службою автомобільних доріг області заготовлено 50 тисяч тонн протиожеледних матеріалів – це 100% норми. Готові до використання 215 одиниць техніки» , — зауважив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?