Дожилися: справжніх патріотів намагаються видворити з України

Колишнього керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василя Бурбу у п'ятницю, 3 грудня, хотіли видворити з країни як нелегала. Це сталося в аеропорту «Бориспіль» після його прильоту в Україну.

Про це повідомляє OBOZREVATEL, посилаючись на власні інформовані джерела. Бурбу не хотіли пускати до країни за паспортом прикриття, який показав ексчиновник.

Ситуація вирішилася лише через три години – після того, як помічник колишнього голови розвідуправління привіз його справжній паспорт. Тільки після цього Бурбу вирішили все-таки пустити до країни.

Відомо, що представники Державної прикордонної служби в аеропорту тривалий час спілкувалися з кимось телефоном, перш ніж відпустити ексчиновника. Крім того, вони просили, щоб Бурба провів цілий рік за кордоном.

Нагадаємо: Василь Бурба заявив, що він має намір подавати до суду на президента Володимира Зеленського. Причиною цього стали заяви глави держави на пресмарафоні. Як відомо, в програмі «Свобода Савіка Шустера» на телеканалі «Україна», Бурба спростував озвучену главою держави інформацію і назвав це вигадкою.

Крім того, генерал-полковник розповів про тиск на нього на початку року через «вагнергейт». Нібито від нього вимагали заперечувати існування спецоперації із затримання російських найманців, відомих як «вагнерівці». Через відмову сім'ю Бурби виселили з дому в Кончі-Заспі.

Як відомо, Бурба назвав три причини провалу спецоперації щодо «вагнерівців». Він згадав про «крота» у владі, погану підготовку з українського боку і хорошу роботу білоруської контррозвідки.

Він також заявив, що перед звільненням представив президенту Володимиру Зеленському план перевірки провалу спецоперації щодо «вагнерівців». Проте за кілька днів Бурбу звільнили.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?