Донька Миколи Попудренка просить допомогти перепоховати її батька

Донька Миколи Попудренка, одного з організаторів партизанського руху в Україні та Героя Радянського Союзу, звернулася до Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка з проханням перенести могилу її батька з центру міста на кладовище Яцево.

За словами Світлани Миколаївни Попудренко, парк, названий на його честь, давно перетворився на місце дозвілля та розваг, і її батько має знайти вічний спокій там, де поховані його дружина та сини. Вона також висловила сподівання, що це питання не політизуватимуть:

«З плином років перебування останків батька в центрі міста, де проводять своє дозвілля жителі і гості міста, не так актуально як 30 - 50 років тому, в зв'язку з відсутністю фінансової можливості самостійно перепоховати батька, звертаюся до Вас з щирим проханням допомогти у перепохованні останків мого батька разом з перенесенням надгробних плит на міському кладовищі «Яцево» в секторі: «Почесний сектор поховання полеглих за Батьківщину у Великій Вітчизняній Війні 1941—1945 рр.».
Прошу Вас, Владислав Анатолійович, силами органів місцевого самоврядування провести всі необхідні дії, пов'язані з перепохованням мого батька Попудренка Миколи Микитовича», — написала вона у своєму зверненні.

Це питання розгляне виконавчий комітет Чернігівської міської ради, інформує прес-служба представницького органу.

На фото: сквер ім.Попудренка у центрі Чернігова. Нижче — текст листа Світлани Попудренко

Черниговскому городскому главе

Атрошенко В. А.

Попудренко Светланы Николаевны

г. Чернигов, ул. О. Михнюка, дом 7, кв. 39

Уважаемый Владислав Анатолиевич!

Мой отец, Попудренко Николай Никитич (28 декабря 1906 —6 июня 1943), имел немалые заслуги перед Родиной в период второй Мировой Войны и в связи с этим был захоронен в центре города Чернигова возле Красной площади.

С течением лет нахождение останков отца в центре города, где проводят свой досуг жители и гости города, не так актуально как 30 — 50 лет назад, в связи с отсутствием финансовой возможности самостоятельно перезахоронить отца, обращаюсь к Вам с искренней просьбой помочь в перезахоронении останков моего отца вместе с переносом надгробных плит на городском кладбище «Яцево» в секторе: «Почетный сектор захоронения павших за Родину в Великой Отечественной Войне 1941—1945 г.г.».

Прошу Вас, Владислав Анатолиевич, силами органов местного самоуправления провести все необходимые действия связанные с перезахоронением моего отца Попудренко Николая Никитича.

«___» июля 2017 г. С. Н. Попудренко

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?