Добровольця Сергія Проценка звільнили від покарання

3 липня відбулось засідання в Апеляційному суді Чернігівської області, в результаті якого Сергія Проценка звільнили від відбуття покарання у зв’язку із законом про амністію.

Справедливість все-таки перемогла. Тепер Сергій спокійно може продовжити свою волонтерську діяльність та їхати захищати Україну.

Нагадаємо, сторона обвинувачення подала апеляцію на рішення Чернігівського районного суду, який визнав Сергія Проценка винним та присудив 1 рік умовно. Прокурор заявив, що це покарання занадто м’яке.

Справа по обвинуваченню Сергія тривала більше року. В суспільстві була розповсюджена думка, що звинувачення досить надумане. Добровольці та громадські активісти неодноразово заявляли, що ця справа є прикладом нібито тиску на весь добровольчий рух як на Чернігівщині, так і в країні загалом.

Сергія Проценка звинуватили у зберіганні зброї і набоїв. Насправді ж зброя його зареєстрована, а набої він знайшов та хотів найближчим часом здати в органи правопорядку, проте не встиг, якісь невідомі написали на нього депешу. Але суд визнав, що, мовляв, наміри — це не дії.

Володимир БЕРЕЗИНСЬКИЙ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?