До нас їде режисерка зі Швеції Емма Ріббінг

Хореограф і режисер Емма Ріббінг зі Швеції покаже в Україні виставу для дітей і проведе майстер клас по створенню розвиваючих проектів для дітей від 2-ох років.

Добрий день! Мене звуть Тетяна Янко — я театральний режисер та засновник громадської організації Театр 23, що працює в Чернігові вже 11 років.

За цей час було втілено в життя багато різних проектів: театральних, соціальних, екологічних, літературних та інших. Але в усіх проектах головна мета – це розвиток особистості та її культурного дозвілля, а також надання можливості для дітей та молоді розвивати свої таланти в студії при театрі.

На даний момент я почала працювати з найменшою аудиторією – з дітьми від 4-х років. Це унікальна аудиторія, вона щира та натхненна, її не можна одурити, бо діти відчувають кожен твій подих. І якщо зазирнути в глибини розвитку дитини, то з 2 до 5 років велике значення має все, що відбувається навколо неї в цей вік. Дитина, ніби губка всмоктує в себе все цікаве, нове, рідне. І всі отримані знання та навички в цьому віці будуть впливати на майбутнє підліткове та доросле життя дитини.

Я багато подорожувала й зрозуміла, що нам є чого навчитись, бо вистави, що створюють для дітей цього віку в Європі – неперевершені! Англія, Ірландія, Швеція та Данія – це напевно ті країни, які безумовно вкладають багато в розвиток дитини, піклуючись про майбутнє. Хотілось би таку увагу приділяти й нашим дітям, розвивати їх емоційний ряд та інтелект, слух та світосприйняття.

Саме тому, я запрошую до нас в Україну хореографа, режисерку та викладачку зі Швеції – Емму Ріббінг, яка професійно працює з дитячою аудиторією вже понад 18 років. Я хочу поділитись з вами виставою, яку бачила — “Rumbles with Bugaku” для діток від 2,5 до 5 років. Вистава побудована на рухах та звуках, і показує, як рух, музика і ритм можуть стати креативними інструментами для розвитку. Шляхом накладення звуків на рухи і рухів на звуки створюється унікальний діалог між виконавцем і аудиторією.

Також з Еммою ми плануємо провести майстер – клас “Супер-ціль людини”, на якому зможуть режисери, перфомери та хореографи з різних куточків України ознайомитись з техніками, що використовують шведські митці для досягнення дивовижно цікавих, розвиваючих та пізнавальних пластичних дитячих вистав. Разом з Еммою через серію фізичних ігор та імпровізацій учасники будуть діяти як єдине ціле, приймаючи рішення та реагуючи на дії один одного. В основі майстер класу хореографічні та педагогічні знання, які і допомагають створювати пластично-звукові вистави для дітей.

Вистава та майстер-клас заплановано на 16-20 числа травня 2019 року і відбудуться у нашому чарівному місті Чернігові.

Моя мета: підтримати тих, хто працює з дитячою аудиторією та тих, хто планує, але не знає з чого розпочати. Та найголовніше – розвинути театрально-розвиваюче поле для діток від 2,5 до 5 років. Якщо вам важливо майбутнє наших діток – підтримайте наш проект.

Для чого нам потрібно фінансування?

Нам потрібно 18000 гривень для того аби сплатити гонорар для Емми, за її час та знання, якими вона буде ділитись з нами, та аби покрити витрати, пов’язані з її перебуванням в Україні.

Хто буде реалізовувати проект?

Звичайно ж за весь проект відповідаю я, як його розробник. Допомагатимуть актори та волонтери “Театру “23”: під час перебування Емми в Україні частина організаційних питань буде лежати на них. Також нас підтримує Шведське посольство в Україні. І я знаю, що буде ще багато охочих допомогти в реалізації та підтримати наш проект.  

Чому потрібно підтримати проект?

​Все просто: діти – це наше майбутнє! І все, що ми будемо вкладати в них у віці від 2 до 5 років, потім буде відображено в їх дорослому житті та в Україні вцілому.

Підтримайте своїми фінансами проект нашої освіти заради нашого майбутнього.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?