Діти слухатимуть аудіозаписи творів Всеволода Нестайка

SAM_836730 березня працівники Чернігівської обласної бібліотеки для дітей ім. М. Островського та викладачі і вихованці Чернігівського навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами зору вдруге зустрілися у рамках спільного проекту «Читаємо другу» з нагоди Міжнародного дня дитячої книги.

Бібліотекарі завітали до юних вихованців центру з подарунком – другою аудіокнигою із записами оповідань видатного українського дитячого письменника Всеволода Нестайка – ювіляра 2015 року.

SAM_8352

Сучасна бібліотека завдяки інноваційним технологіям вже зараз робить доступними для дітей з вадами зору кращі твори світової та вітчизняної літератури. Головний плюс подібних електронних помічників полягає в тому, що не завдається ніякої шкоди зору дитини, тому що інформація сприймається на слух, і у дитини розвивається мова, уява і тренується слухова пам’ять. Крім того, навчальний матеріал подається в ігровій формі, що допомагає утримувати увагу. Книги в аудіо форматі – прекрасна альтернатива. Вони не тільки вирішують «проблему очей», а й дають змогу переключитися на інші канали сприйняття інформації, а, як відомо, переключення на інший вид діяльності – це найкращий відпочинок.

SAM_8363

До другої аудіокниги, яку начитали бібліотекарі обласної бібліотеки для дітей ім. М. Островського, увійшли найпопулярніші твори Всеволода Нестайка: оповідання «Давайте знайомитися» з повісті «Одиниця з обманом» та три оповідання з повісті «П’ятірка з хвостиком». А першу аудіокнигу створювали діти, читачі бібліотеки: вони читали для однолітків уривки з творів Т. Г. Шевченка, Р. Кіплінга, А. Конан-Дойла.

Прослухати аудіокнигу можна дуже просто і зручно: завантажити аудіофайли на будь-який пристрій, що підтримує формат mр3. Всіх, кого зацікавила ця інформація, запрошуємо завітати на сайт Чернігівської обласної бібліотеки для дітей ім. М. Островського і завантажити улюблені твори на свої ґаджети.

Під час зустрічі підлітки відкрили для себе дивовижний і захоплюючий світ казок Г. -К.Андерсена, творів Всеволода Нестайка – світ дружби, любові, справедливості і добра.

Оксана ДОРОХОВА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?