Детективів НАБ під час затримання корупціонерів‏ охоронятимуть

антикорупційне бюроУправління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро України розпочне свою роботу разом із детективами. Перед цим офіцери підрозділу УСО пройдуть спеціальне професійне навчання та бойове злагодження. Про це розповів заступник директора НАБУ Анатолій Новак, проінформували у прес-центрі антикорупційного бюро.

Він повідомив, що Управління спецоперацій буде складатися з чотирьох відділів: 1 та 2 відділи швидкого реагування, відділ спеціальної професійної підготовки та інформаційно-аналітичний відділ.
«Спецпідрозділ НАБУ складатиметься з фахівців високого рівня підготовки та професійності, вони матимуть зброю, і їхні головні завдання – охороняти детективів під час операцій та виконувати при потребі функції щодо затримання підозрюваних. Якщо, приміром, група детективів прийде в офіс чиновника умовного «Нафтогазу» проводити слідчо-оперативні заходи, а там зустрінеться з якимось «бойовим підрозділом» з незрозумілою назвою, який заважатиме виконуватиме завдання, то наші спецпризначенці мають надати детективам можливість виконувати свої функціональні обов'язки», — зазначив А.Новак.

Він також наголосив на тісній співпраці з іншими силовими підрозділами України.
«Вже підписані загальні накази СБУ щодо взаємодії з оперативно-технічними підрозділами, зокрема, ДОД — департаменту оперативного документування, ДОТЗ – оперативно-технічних заходів, та ЦСО «А» СБУ – «Альфою». Вони є нашими помічниками, поки ми остаточно не сформуємо власну структуру. Так само налагоджується співпраця з різними правоохоронними структурами, уже підписано низку відповідних договорів», — заявив А.Новак.

Заступник директора Бюро впевнений, систему корупції в Україні розколоти буде непросто, але з першими вироками судів по кримінальним корупційним справам, які розслідуватимуть детективи НАБУ, «ми розламаємо цей корупційний моноліт у державі та покажемо неминучість покарання за злочин».
«Одне з наших завдань, окрім, власне знешкодження корупціонерів у вищих ешелонах влади, це сформувати нову мораль – несприйняття корупції як інструменту. Тоді боротьба з нею буде справді ефективною. І тоді почнеться новий етап розвитку українського суспільства», — підкреслив А.Новак.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?