Детектив: оперативник і слідчий – новий правоохоронець

Детектив 88 липня розпочався конкурс на посаду детективів Національного антикорупційного бюро України. Перші детективи розпочнуть роботу наприкінці вересня. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

Конкурсанти проходитимуть декілька етапів тестів – знання законодавчої бази, загальних здібностей та психометричних характеристик. «Цей конкурс відрізняється від усіх інших – він найбільш складний», – зазначив Ситник.

За результатами тестування кандидатів запрошуватимуть на співбесіди. Переможці проходитимуть спеціальну перевірку та стажування.

Артем Ситник звернув увагу, що посада детектива є новою для правоохоронних органів України та поєднуватиме оперативні та слідчі функції. «Раніше таких фахівців не готували. Для них розроблена спеціальна програма тренувань. Детективи мають особливе значення для НАБУ – виявляти та розслідувати кримінальні правопорушення у вищих ешелонах влади», – каже директор Бюро.

Всього передбачено у структурі бюро 242 посади детективів. Сьогодні розпочато конкурс для перших ста. У тестуванні беруть участь 2233 кандидата. Ситник вважає, що увага до конкурсу пояснюється конкурентоздатною заробітною платою – детективи отримуватимуть близько 30 тисяч гривень. «Це дозволить повністю сконцентруватися на роботі та має унеможливити будь-яку корупційну складову», – вважає Ситник.

При цьому він підкреслив, що у структурі НАБУ передбачено роботу Управління внутрішнього контролю, яке буде постійно перевіряти усіх співробітників. «Щоб випадково не знайшлися Bentley, вілли та мішечки з діамантами», — додав Ситник.

Детектив 2

Детектив 3

Детектив 4

Детектив 5

Детектив 6

Детектив 7

Детектив 8

детектив

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?