«Деснянці» оговталися від шоку і зберегли високе місце в турнірі

Усі надії українських уболівальників на самовідданість і мужність «Шахтаря» та прихильну фортуну київського «Динамо»...

Такі різні нічиї… Футбольний огляд

У чемпіонаті України чернігівська «Десна» грала з «Олександрією». Суперник – сильний, амбітний та досвідчений. Була ця команда й бронзовим призером України, і учасником групового турніру Ліги Європи… Правда, в минулому сезоні «Десна» тричі перемагала «Олександрію», зазнавши лише однієї поразки. Цього разу гра не була надто видовищною, хоча суперники грали на перемогу.

Першими забили гості – чернігівці. Наприкінці першого тайму своїм голом уже традиційно відзначився Андрій Тотовицький. А далі гра тривала з перемінним успіхом. Господарі «прокинулися» наприкінці другого тайму – додали в швидкості та агресивності й упродовж буквально десяти хвилин аж двічі (!) відправили м’ячі у ворота «Десни». Отож на 82 хвилині в рахунку повела вже «Олександрія». Однак чернігівці зуміли оговтатися від шоку, і вже на 84 хвилині Пилип Будковський таки вгатив м’яч суперникам! Втім, на більше сил не вистачило… У підсумку – бойова нічия – 2:2.

Наразі чернігівська «Десна» зберегла високе четверте місце в турнірній таблиці, проте збільшилося відставання від лідерів чемпіонату, натомість на «п’яти» наступають переслідувачі… Тому неодмінно потрібно перемагати! У наступному турі наша «Десна» вдома прийматиме дебютанта Прем’єр-ліги – команду «Минай», і це – чудова нагода поліпшити своє турнірне становище.

Взагалі, що непокоїть у грі нинішньої «Десни»? Команда стала занадто передбачуваною для суперників. Футболісти, в принципі, стараються, проте грають якось одноманітно, без блиску та куражу… Тому в цьому сезоні вони ще жодного разу не перемагали з розгромним рахунком, лише з перевагою в два м’ячі… Відверто кажучи, це – таки насторожує! Втім, Рябоконь – тренер досвідчений і, сподіваємося, зуміє налаштувати команду на радість рідним уболівальникам. Адже навіть нічия з «Минаєм» – неприпустима для команди, яка знову наполегливо бореться за призове місце чемпіонату України. Чи вже не бореться?!..

«Шахтар» — Ліга чемпіонів

У Лізі чемпіонів найсильніший клуб України «Шахтар» знову грав без своїх провідних футболістів, котрі лікуються від коронавірусу. Причому його суперник був не менш грізним, ніж іспанський «Реал». Адже у домашньому матчі гірники змагалися з фіналістом Ліги Європи – італійським «Інтером», який тоді у півфіналі просто розгромив «Шахтар», забивши у його ворота аж п’ять голів. Але цього разу українці вистояли – не змогли забити самі, проте й не дозволили це зробити суперникам.

У підсумку нульова нічия, що цілком влаштовує «Шахтар». Тож тренер гірників Луїш Каштру був у прекрасному настрої, відзначивши саме самовіддану командну гру чемпіона України. А оскільки німецька «Борусія» вдома зіграла внічию з «Реалом» (2:2, причому іспанці ледь уникли поразки, забивши два голи в останні хвилини матчу), то після двох турів у найсильнішій групі Ліги чемпіонів «Шахтар» залишився на чолі турнірної таблиці. Неймовірно!

«Динамо» — Київ

А київське «Динамо» в групі Ліги чемпіонів на виїзді зіграло внічию з угорським «Ференцварошем». Хоча кияни після першого тайму вигравали з рахунком 2:0 (голи забили Циганков і Де Пена). Однак другий тайм українці провалили, а наприкінці гри ще й залишилися в меншості – через порушення арбітр показав червону карточку Сидорчуку.

Наразі угорці довели, що все-таки недаремно вийшли в груповий турнір Ліги чемпіонів – почали гостро атакувати і зуміли зрівняти рахунок, причому другий гол забили на останній хвилині матчу. Отож у підсумку бойова нічия – 2:2. У принципі, не відбулося нічого страшного. Головне, наші не програли. Бо ключова гра для київського «Динамо» відбудеться з «Ференцварошем» удома, де й вирішиться, хто з цих двох клубів продовжить навесні виступи в Лізі Європи, посівши третє місце в цій групі.

Звісно, шанси у киян є – нинішній «Ференцварош» виявився все ж досить міцним горішком, та це – відверто кажучи, не суперклуб на кшталт «Ювентуса» чи «Барселони»… До речі, італійський «Ювентус» у другому турі поступився в групі іншому гранду – іспанській «Барселоні» з рахунком 0:2. Наразі ці команди тут і лідирують. А чого ж не вистачає, на мій погляд, «Динамо»? Такого характеру, який уже дві гри з найсильнішими командами світу демонструє фактично резервний склад українського «Шахтаря»!

«Зоря» — Ліга чемпіонів

Розчарувала «Зоря», яка зазнала другої поразки поспіль у Лізі Європи. Українці виступали вдома й могли реально поборотися з португальською «Брагою» (пригадуєте, як свого часу її громив «Шахтар»?!). Та бронзовий призер чемпіонату України зумів забити лише один гол наприкінці матчу, а натомість пропустив у свої ворота два м’ячі. Португальці зіграли просто та надійно, і цього виявилося достатньо – 2:1 на їхню користь. Також у цій групі грецький АЕК поступився англійському «Лестеру» з рахунком 1:2. Думаю, з такою безликою грою «Зоря» навряд чи успішно вийде зі своєї групи. Адже, щоб продовжити виступи навесні, в турнірі Ліги Європи, як відомо, потрібно посісти принаймні друге місце.

Тож усі надії українських уболівальників – на самовідданість, мужність «Шахтаря» і прихильну фортуну київського «Динамо» – бодай у наступному протистоянні з угорцями.

Сергій Квітницький, спеціально для видання sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?