«Десна» пролетіла повз єврокубки

9 травня гостьова гра, останнього, двадцять шостого туру Чемпіонату України у вищій лізі проти ФК «Маріуполь», мала визначити долю чернігівської «Десни» в боротьбі за місце в єврокубках. Перемога в матчі давала чернігівським футболістам перепустку на євроарену. Та не судилося…

В першому таймі футболісти «Десни» володіли перевагою і на 44-й хвилині вийшли вперед. На лівому фланзі Єгор Картушов скинув м’яч на Артема Сухоцького, той виконав навісну передачу в карний майданчик і Юхим Конопля головою, відправив м’яч у ворота маріупольців.

На початку другого тайму азовці зрівняли рахунок. Олег Очеретько майстерним ударом в «дев’ятку» зробив рахунок 1:1. Через декілька хвилин, гравець «Десни» Андрій Домбровський за грубе порушення правил, отримав другу жовту картку від арбітра матчу Миколи Балакіна, і чернігівці залишилися в меншості. Відразу маріупольці скористалися чисельною перевагою і вийшли вперед. Данило Сікан, через помилки гравців «Десни» Андрія Гітченка та Йоонаса Тамма, забив другий м’яч.

Після того як азовці вийшли вперед, в «сіверян» зовсім опустилися руки, і Данило Сікан на 76-й хвилині зробив дубль. А наприкінці зустрічі Артем Бондаренко, поставив остаточну крапку в матчі – 4:1.

Після матчу головний тренер «Десни» Олександр Рябоконь зазначив: «Перший тайм володіли перевагою, другий – повністю провалили. Сьогодні ми зіграли найгіршу гру, але життя триває».

Отже, після розгромної поразки від ФК «Маріуполь» з рахунком 4:1, «Десна» завершує Чемпіонат на шостій сходинці у турнірній таблиці, і залишається поза зоною єврокубків. Достроково Чемпіоном України стало київське «Динамо», срібні медалі завоював донецький «Шахтар», бронзові – луганська «Зоря».

Результати матчів 26 туру:

ФК «Маріуполь» — «Десна» (Чернігів) 4:1.

«Зоря» (Луганськ) — ФК «Олександрія» 2:1. «Колос» (Ковалівка) – «Динамо» (Київ) 0:3.

СК «Дніпро-1» — «Рух» (Львів) 1:1. ФК «Минай» — «Ворскла» (Полтава) 1:2.

ФК «Львів» — «Олімпік» (Донецьк) 1:1. «Шахтар» (Донецьк) – «Інгулець» (Петрове) 1:0.

Олександр Молибога,

спеціально для видання sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?