Десант + футбол = дружба. Відео

Спекотного серпневого дня, 2 серпня , велика кількість людей прийшла до Чернігівського облмуздрамтеатру аби привітати з професійним святом колишніх, нинішніх та майбутніх воїнів високомобільних десантних військ. Були серед учасників урочистостей і юні футболісти, які брали участь у Кубку з міні-футболу, ініційованого громадською спілкою ветеранів-десантників «Північ», яку очолює Володимир Ткач, та проведеного за безпосередньої підтримки та участі Чернігівської обласної федерації футболу.

Мабуть нікого з виступаючих на сцені присутні в залі учасники та гості дійства не підтримували такими гучними оплесками, як представників команд-учасниць турніру.

Юні футболісти з Талалаївки, Прилуки, Ічні, Новгород-Сіверського, Ріпок, Чернігова піднімалися на сцену обласного театру. Памʼятні подарунки, дипломи учасників, обіцяні грошові премії (10 000 гривень за І місце, 5 000 – за ІІ та 3 000 гривень за зайняте ІІІ місце) від громадської спілки ветеранів-десантників «Північ» в особі її голови Володимира Ткача та комплекти нагород і найцінніше для футболістів – футбольні м’ячі високої якості – від Чернігівської обласної федерації футболу отримали представники команд-учасниць під час урочистого зібрання.

У своєму вступному слові голова федерації Геннадій Прокопович розповів про історію виникнення цього турніру, цікаві ігри, які проводили юні футболісти на штучному полі стадіону імені Гагаріна, запеклу боротьбу учасників останнього матчу. Говорив Геннадій Прокопович і про побоювання учасників прямо з футбольного поля потрапити в армію і про бажання більш старших футболістів взяти участь у турнірі (адже головна умова участі був вік футболістів – допризовна молодь). Говорилося і про те, що турнір віднині стає традиційним і про перспективу проведення зональних змагань та іще багато про що. Але головною наскрізною думкою виступів і Геннадія Прокоповича і Володимира Ткача було патріотичне виховання, в тому числі і через футбол, виховання взаємоповаги між суперниками, прищеплення любові до здорового способу життя, що найголовнішим завданням старших поколінь у вихованні молоді.

Від імені усієї футбольної громади області голова Чернігівської обласної федерації футболу Геннадій Прокопович подякував Володимиру Ткачу за ініціативу та співпрацю у розвитку футболу на Чернігівській землі, зокрема серед підростаючого покоління.

Оксана ОНИЩЕНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?