Державне бюро розслідувань запрацює в цьому році

Державне бюро розслідувань відкриє перші провадження після обрання слідчих територіальних управлінь та призначення їх на посади.

Про це повідомив Директор ДБР Роман Труба 18 вересня під час засідання Комітету Міністрів Ради Європи у Страсбурзі.

Роман Труба зазначив, що ДБР почало працювати як державний орган, і залишилося зробити декілька кроків для того, щоб відкрити перші провадження.

«Я прошу вас уявити декілька цифр. Державне бюро розслідувань – це 1500 тисячі людей, кожен з яких має перемогти у відкритому конкурсі для того, щоб працювати в Бюро. Для того, щоб це відбулося, ми оголосили найбільший в країні конкурс на 674 посади, який вже добігає кінця. Вже обрано 320 переможців конкурсу. Частина з них призначена на посаду. На завершальному етапі – співбесіди з кандидатами на посади слідчих територіальних управлінь Бюро. Потрібно близько місяця, щоб завершити цей конкурс», – заявив очільник Державного бюро розслідувань.

Також важливим кроком для ефективної робот Бюро є передача матеріалів поліграфу 27 переможців конкурсу на керівні посади, який проводила зовнішня комісія.

Серед інших кроків, потрібних для ДБР, – внесення змін до Закону України «Про Державне бюро розслідувань», завершення формування територіальних управлінь та отримання приміщення, яке відповідає вимогам правоохоронного органу.

«Я розумію, що не всі пункти буде виконано у найближчий час. У нас немає можливості чекати – ми розпочнемо роботу з тими ресурсами, які є: без відповідного приміщення, оперативних підрозділів та керівної ланки. Але з бажанням довести, що Державне бюро розслідувань розпочне роботу як правоохоронний орган. Це відбудеться у листопаді цього року одразу після призначення на посади слідчих територіальних управлінь», – наголосив Роман Труба. 

Нагадаємо, що 18-19 вересня Директор ДБР Роман Труба знаходиться з робочим візитом у Страсбурзі.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?