Державна дотація за вирощування молодняка ВРХ

Асоціація тваринників України інформує власників великої рогатої худоби (ВРХ), що на державному рівні діє спеціальна бюджетна дотація за вирощення молодняку ВРХ, якою Ви можете скористатися.

Розмір дотації за вирощення  молодняка становить 300 грн, 700 грн, 1500 грн на голову (в залежності від віку молодняка). Максимальний розмір — 2500 гривень на голову. Дотація надається за кожні 4 місяці утримання молодняку наростаючим підсумком.

Детальний процедура отримання цієї дотації передбачена «Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)», затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 107. 

Як отримати дотацію за молодняк ВРХ? 

Дотація надається фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб, а також набутий шляхом його переміщення від інших власників.

Крок 1. Ідентифікувати теля шляхом біркування та реєстрації.

Важливо – у паспорті тварини зазначати походження: кличку та ідентифікаційний номер матері (корови).

Довідково: процедура здійснення ідентифікації, реєстрації та переміщення ВРХ визначена Порядком ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби та Порядком оформлення і видачі паспорта великої рогатої худоби, затвердженими наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 4 грудня 2017 року № 642, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 13 лютого за № 166/31618

Крок 2. Підготувати мінімальну кількість документів:

  • копії паспортів ВРХ, а якщо 10 і більше голів молодняка – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;
  • копію паспорта громадянина України;
  • копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку;
  • копію ідентифікаційного номеру фізичної особи – власника тварини.

Крок 3. Подати до сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади документи.

Документи приймаються протягом року в порядку черговості -  до 1 травня, до 1 вересня та до 1 грудня.

За молодняк, якому виповнилося 12 місяців у грудні попереднього року, документи приймалися до 1 квітня поточного року, у разі наявності молодняка в господарстві на момент подання документів. 

Крок 4. Бюджетні кошти надійдуть на поточний рахунок відкритий у банку. Отримати бюджетні кошти, що надійшли.

* Дотація за молодняк, який народився в господарствах фізичних осіб, надається за кожні чотири місяці його утримання  наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка розмірі:

у період утримання молодняка віком 1 до 5 місяців – 300 гривень за голову;

у період утримання молодняка віком від 5 до 9 місяців – 700 гривень за голову;

у період утримання молодняка віком від 9 до 13 місяців – 1 500 гривень за голову.

*Дотація за молодняк, набутий шляхом його переміщення від інших власників, надається за кожні повні чотири місяці його утримання в такому господарстві від дати переміщення до досягнення ним тринадцятимісячного віку у розмірі:

за перші чотири місяці утримання молодняка 300 гривень за голову;

за наступні чотири місяці утримання молодняка 700 гривень за голову;

за наступні чотири місяці утримання молодняка 1500 гривень за голову.

Підготувала Ірина Паламар, голова Асоціації тваринників України

В контексті. Асоціація тваринників України – одне із найвідоміших аграрних об’єднань України та найбільша профільна організація в галузі тваринництва. Голова Асоціації тваринників України – Ірина Паламар.

Сільськогосподарський кооператив «Бики Черкащини» (смт. Цибулів, Монастирищенський р-н, Черкаська обл.) реалізовує унікальний пілотний проект з надання послуг своїм членам з відгодівлі та вирощенням телят. Приватні господарства, які є власниками телят до 2 місяців та зацікавлені в отриманні послуг з відгодівлі та вирощення телят, можуть звернутися до Кооперативу. Контакти: СОК «Бики Черкащини» — (067) 544-67-64 (контакт-центр).

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?