Депутати прозвітували перед чернігівцями про свою роботу

Фракція ДемАльянсу Деснянської районної міста Чернігова ради звітує про роботу.

В Деснянській районній міста Чернігова раді є чотири депутати від ДемАльянсу: Тетяна РОМАНОВА, Сергій КИРІЄНКО, Юрій КОНОНОВИЧ та Ольга КУХАР.

Основні досягнення фракції ДемАльянсу Деснянської районної ради в 2016 році:

Громадський транспорт

Робота в транспортній раді над вдосконаленням мережі громадського транспорту міста, участь у конкурсних комісіях та комісіях з перевірки санітарно-технічного стану громадського транспорту. Одним із результатів нашої роботи є створення умов конкурсу з перспективним оновлення транспортних засобів впродовж роботи перевізників.

За нашої ініціативи та активної участі був розроблений та затверджений новий договір перевезень із штрафними санкціями за кожне порушення.

Продовжуємо моніторити та впливати на якість перевезень завдяки порталу громадського контролю за пасажирським транспортом.

Благоустрій міста

Відремонтовані внутрішньодомові проїзди та дороги по: вул. Рокосовського (вздовж ЗНЗ №7), вул. Корольова, 1- 13;

Освіта

Викрили факт розкрадання коштів на капітальному ремонті даху школи №28, внаслідок чого підрядник за свій рахунок зробив ремонт.

Самоорганізація громади

Ухвалено Програму розвитку громадянського суспільства м. Чернігова із конкурсним підходом для підтримки громадських організацій. Реалізовано перші проекти. Участь у розробці положення про Бюджет участі та участь у конкурсній комісії.

Прозорість ради та доступність

Ухвалено прогресивний регламент Деснянської районної у місті ради з вільним доступом на сесію ради, з відкритим доступом до всіх публічних документів на сайті ради. Забезпечено відкритий доступ до звітів по благодійним внескам по кожній лікарні міста Чернігова та залишкам безкоштовних медичних препаратів лікарень.

Законотворча діяльність

Розроблено і запропоновано 11 постанов КМУ та законопроектів ВРУ. Майже всі стосувались спрощення ведення підприємницької діяльності . Нижче ті, що були схвалені та прийняті.

1. Згідно із пунктом 2 постанови Правління Національного банку України від 03 березня 2016 року № 140 «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України», яка діє до 08 червня 2016 року (включно), установлено вимогу щодо обов'язкового продажу надходжень у розмірі 75%. Проте, починаючи з 09 червня 2016 року відповідно до пункту 2 постанови Правління Національного банку України від 07 червня 2016 року № 342 «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України» розмір обов'язкового продажу надходжень встановлений 65%.

2. 29.07.2016 набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 28 липня 2016 року № 361 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України».

Зокрема, Постановою №361 внесено зміни до постанови Правління Національного банку України від 07 червня 2016 року № 342 «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України». Відтепер граничні строки для розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів подовжено з 90 до 120 днів.

3. Уряд проведе аудит баз даних Державної фіскальної служби до 01 липня 2017 р., відповідно до прийнятого Верховною Радою закону №5368 про правки до Податкового кодексу щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні, після чого буде вирішуватись питання про передачу цих баз даних Міністерству фінансів.

Всього фракцією у Деснянській районній раді міста Чернігова було надіслано більше 150 депутатських звернень та запитів на основі звернень чернігівців, в результаті яких громадяни отримали рішення на свої питання.

Прес-служба Чернігівської міської організації партії ДемАльянс

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?