Депутати облради намагаються «протягнути» скандальні питання

На сесії Чернігівської обласної ради, що відбудеться 12 травня, розглядатиметься низка земельних питань і таких, що відносяться до комунальної власності, схвалення яких переслідує приватні вигоди, а не інтереси громади.

Про це напередодні сесії заявила керівниця однієї з фракцій в облраді Ольга Чередник.

За її словами, у запропонованому порядку денному неоднозначно варто оцінювати питання сервітуту на території Чернігівської обласної ради до приватної будівлі з подальшим облаштуванням паркінгу (до речі, чернігівські активісти вже звертали увагу, що підземний паркінг там працював, але приміщення навіть не введено в експлуатацію і роботи там не завершені).

Включено до порядку денного і питання «Про надання управлінню комунального майна облради згоди на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі», де фігурують 14 адрес по всій області, що збігаються з адресами аптек підприємства «Ліки України», яке було комунальним, а потім стало приватним.

Крім того, містять значні корупційні ризики питання про викуп орендованого майна комерційними підприємствами. Постає питання — чому саме у такий спосіб відбувається відчуження комунальної власності, які вигоди будуть для громади? Йдеться також про непрозоре виділення низки земельних ділянок. Просить виділити землю під будівництво комерційних споруд і підприємство «Діловий центр».

«Складається враження, що зацікавлені місцеві політики намагаються у швидкому темпі вирішити всі свої питання, адже за кожним із «проблемних» на сесії питань простежується чийсь конкретний інтерес», — наголосила Ольга Чередник.

Депутатка застерігає колег від схвалення корупційних та скандальних питань. Тим паче, що до порядку денного внесена надзвичайно велика кількість питань — понад 100, що вже теоретично знижує якість їх розгляду. До того ж, є необхідність періодичних перерв у рамках дотримання карантинних обмежень.

— Наша фракція вважає неприпустимими і ганебними спроби в умовах епідемії, коли увага громадян прикута до медичних й економічних питань, у незаконний спосіб задовольнити інтереси окремих підприємств та їхніх власників. Сподіваємося, що позиція фракцій «Наш край», «Батьківщини», Радикальної та Аграрної партій щодо захисту інтересів жителів області буде послідовною та не зазнає кардинальних змін у сесійній залі, —підкреслила Ольга Чередник.

Депутатка закликає журналістів і громадських активістів взяти участь у засіданні сесії та об’єктивному висвітленні її перебігу. Важливо виявити громадянську позицію, аби не допустити дерибану землі і майна, що належать громаді.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?