Депутатів Криму, які прийняли незаконні рішення в угоду Росії, судитимуть

Стосовно колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада)»,  слідчими та прокурорами прокуратури направлено до суду обвинувальні акти.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на прес-службу прокуратури Автономної Республіки Крим.

«Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальні акти стосовно колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада)», – йдеться у повідомлені.

Крім того у матеріалі зазначається, що у ході розслідування кримінальних проваджень отримано беззаперечні докази того, що у березні 2014 ці депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим надали допомогу та сприяли окупації Криму. Зокрема, вони незаконно прийняли ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення «Республіка Крим».

Вказаним обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Також наголошується, що слідчими та прокурорами прокуратури АР Крим до суду скеровано уже 49 обвинувальних актів відносно колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

Крім того, за клопотаннями слідчих та прокурорів судом накладено арешт на майно вищевказаних 49 колишніх депутатів, а саме: 23 квартири, 16 житлових будинків, 31 автомобіль, 4 земельні ділянки, 2 магазина, катер та банківські рахунки.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?