Декретні виплати зросли на 22,8%

Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України у 2019 році зріс на 22,8%. Він склав 248,55 грн за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах, яка у загальних випадках триває 126 календарних днів.

За оперативними даними упродовж минулого року Фонд профінансував 4,542 млрд гривень допомоги по вагітності та пологах для понад 140 тис. жінок.

У виконавчій дирекції Фонду соціального страхування України зазначили, що на виплату допомоги по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах Фондом направляються всі наявні ресурси.

Для отримання допомоги по вагітності та пологах за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, отриманий листок непрацездатності необхідно передати роботодавцю не пізніше 12 календарних місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами.

У разі роботи за сумісництвом надається копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи. Фонд перераховує допомогу на підставі отриманої від роботодавця заяви-розрахунку.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?