COVID-19: 468 осіб Чернігівщини отримали 600 тисяч грн компенсації

Застрахованим особам Чернігівської області компенсовано втрачений заробіток на 3,2 тисячі/днів ізоляції від COVID — 19.

468 застрахованих осіб Чернігівщини, станом на 23 липня, отримали від управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області 0,6 млн грн компенсації втраченого заробітку. Всі вони знаходилися на самоізоляції під медичним наглядом з початку пандемії COVID — 19, з них 205 осіб — медики, яким було виплачено 0,34 млн грн. Всього було профінансовано 3 159 днів ізоляції.

Нагадаю, що допомога за час ізоляції від COVID-19 фінансується ФССУ на підставі виданого у встановленому порядку листка непрацездатності – право на її отримання мають усі застраховані особи в разі контакту з інфікованим хворим, режим ізоляції встановлюється задля протидії можливому поширенню коронавірусної хвороби.

Розмір такої допомоги від Фонду становить 50% середнього доходу працівника незалежно від тривалості стажу, починаючи з шостого дня самоізоляції (перші п’ять днів фінансуються за кошти роботодавця). Водночас, для медичних працівників сума допомоги від Фонду розраховується, виходячи зі 100% середньої заробітної плати, і також не залежить від тривалості страхового стажу.

Олена Метлицька,

заступник начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?