Чиновник, який дав добро на торгівлю озброєнням, спіймався на хабарі

Чиновнику Держслужби експортного контролю висунуто обвинувачення за хабар у 250 тис. доларів, повідомили нашому виданню у прес-службі Національного антикорупційного бюро України.

ХабарВисокопосадовцю Державної служби експортного контролю України С. М. Головатому висунуто обвинувачення у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі та прийнятті завідомо неправомірних рішень. Під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України досудове розслідування стосовно нього було завершено та передано для ознайомлення стороною захисту.

Так, досудовим слідством, яке проводили детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, встановлено, що С.Головатий, перебуваючи на посаді заступника директора департаменту – начальника відділу департаменту державної експертизи Державної служби експортного контролю України отримав 250 тис. доларів США неправомірної вигоди (хабара) за реєстрацію та видачу дозволу підприємству «Мотордеталь-Конотоп» на торгівлю товарами військового та подвійного призначення (комплектуючих до двигунів військових автомобілів, БТРів та танків) за кордон.

Високопосадовця було викрито та затримано безпосередньо під час передачі частини вказаної суми посередником – представником фірми, що попри проведення в Україні антитерористичної операції, хотіла експортувати товари подвійного призначення за кордон.

Антикорупційні прокурори вимагають притягти високопосадовця до кримінальної відповідальності згідно ч.4 ст. 368 Кримінального Кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.

У ході досудового розслідування, яке тривало менше 3 місяців, накладено арешт на все майно обвинуваченого, конфіскація якого можлива за вироком суду. Головатому С. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який в подальшому було змінено на заставу у розмірі 3,6 млн. грн. За клопотанням антикорупційного прокурора підозрюваного відсторонено від займаної посади на час проведення досудового розслідування та судового розгляду.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?