Чи скористається Україна зустріччю Трампа і Путіна?

Українське керівництво має використати всі можливі засоби, щоб 16 липня на зустрічі з президентом Росії президент США сказав про звільнення Олега Сенцова та інших бранців Кремля.

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» заявив український політик та дипломат Роман Безсмертний.   

«Я рекомендував би політичному керівництву України все зробити для того, щоб вустами Трампа було сказано Путіну: «Звільніть цих людей»… Якщо сьогодні вийти з такими ініціативами на Джона Болтона чи Джеймса Меттіса, можна використати цю зустріч задля звільнення українських громадян. Бо говорити про війну та миротворчу місію, на жаль, сьогодні це лише загальні слова. Але якщо Трамп підніме питання звільнення Сенцова і інших – це конкретний крок», — сказав він.

При цьому політик нагадав, що зустріч Трампа з Кім Чен Ином відбулася саме після звільнення американських бранців, які знаходилися в Північній Кореї. Тому для американського президента «суть проблеми є абсолютно зрозумілою».

«Хто у кого тепер в заручниках: Сенцов у Путіна чи Путін – у Сенцова?.. Це буде одна із дуже важливих тем під час зустрічі президента Трампа та президента Путіна. Думаю, тоді ж настане і розв’язка цього питання», — вважає політик.

Водночас Безсмертний переконаний, що зустріч двох президентів невипадкова. Зокрема, для Трампа вона мотивована тим, щоб утримати позиції республіканців напередодні виборів до Конгресу, обрання у місцеві парламенти та губернаторів. Він має реагувати на  запит американського суспільства щодо недопущення воєнної агресії.

«Американцям не потрібні непрогнозовані Кім Чен Ин та Путін, вони за те, щоб говорити з ними. Це реакція на запит американського суспільства. Воно не хоче більше рити бомбосховища, а прагне розв’язувати проблеми за столом переговорів. Тому для Трампа, в першу чергу, зустріч із Путіним – це розв’язання внутрішньополітичного питання виборів», — зауважив політик.

Джерело фото

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?