Чи повірили у себе діти на Чернігівщині?

Svoboda18–19 березня 2015 року активісти Чернігівського міського осередку ВО «Свобода» та Чернігівського осередку ГО «Сокіл» долучились до проведення обласної спартакіади з шахів та настільного тенісу серед дітей-інвалідів «Повір у себе».

Організатором заходу виступив Чернігівський обласний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». Спартакіада відбулася в приміщенні місцевого шахово-шашкового клубу та Чернігівського кооперативного технікуму.

Змагання проходили серед юнаків і дівчат віком 11-15 років з вадами зору, слуху та опорно-рухового апарату. Учасники були розділені на дві вікові групи: молодші 2002—2004 р. народження; старші 2000—2001 р. народження.

Загалом участь у турнірі взяли більше 20 дітей-інвалідів. Це вихованці Сосницької і Чернігівської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат для дітей з вадами слуху та Чернігівського навчально-реабілітаційного центру з вадами зору.

Призери та учасники були нагороджені медалями, грамотами та іграшковими наборами. Переможці візьмуть участь у фінальних змаганнях Всеукраїнської спартакіади з шахів та настільного тенісу серед дітей-інвалідів «Повір у себе», які відбудуться влітку в закладах відпочинку міст Одеси та Миколаєва.

− Залучення дітей-інвалідів для заняття спортом — це підтримка цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж. Неповносправні діти мають відчувати себе потрібними суспільству. В кожної дитини є певні здібності, які необхідно розвивати. Проблема інвалідів є в будь-якому суспільстві, утім різні спільноти ставляться до неї по-різному. Україна, на жаль, не є благополучною з цією точки зору. Діти-інваліди повинні бути у центрі уваги держави, відчувати підтримку, турботу та небайдужість, – зазначила керівник Чернігівської міської організації ВО «Свобода» Тамара Паславська.

Ольга МИНЕНОК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?