Чи є у діях екс-заступника Генпрокурора Каська ознаки злочину?

Видання отримало роз’яснення НАБУ щодо коментаря директора цього відомства у «справі Каська».
З метою уникнення спекуляцій навколо коментаря директора НАБУ на тему розслідування провадження щодо квартир екс-заступника Генпрокурора В.Каська, наголошуємо, що позиція Бюро з цього приводу була і  залишається незмінною. Ніякого «уточнення» і коригування позиції упродовж дня, як про це заявив пан Касько не відбувалося. Мала місце неточність у висвітлення змісту онлайн-конференції А.Ситника у прес-центрі Ліги від 19 квітня 2016 р., що призвела до невірної інтерпретації фактів і серії публікацій у ЗМІ, які цю неточність повторювали.У першій редакційній версії інтерв’ю, опублікованому на порталі ЛігаБінесІнформ, цитата А.Ситника завершувалася словами «ми не знайшли там ознак злочину». Насправді повна цитата Директора Бюро звучала наступним чином: «Що стосується В.Каська, я можу лише сказати, що те кримінальне провадження, розслідування якого було доручено НАБУ – щодо нібито незаконного привласнення квартир – ми не знайшли там ознак злочину, який відноситься до підслідності НАБУ».

На прохання прес-служби редакція порталу Ліга перевірила аудіозапис конференції і виправила цитату. Прес-служба НАБУ, у свою чергу, розмістила роз’яснення на сторінці відомства у Фейсбук, а також нагадала про те, що за рішенням  Керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури від 8 квітня 2016 року підслідність даного кримінального правопорушення було визначено за Національною поліцією України.

Проте, враховуючи той резонанс, якого набула невірна інтерпретація слів директора, Бюро вважає за необхідне ще раз роз’яснити ситуацію, що склалася, та запевнити громадськість, що НАБУ є незалежним аполітичним органом. У своїх розслідуваннях ми керуємося лише фактами, і готові доносити свою позицію у кожній справі настільки прозоро, наскільки це можливо без шкоди для розслідування.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?