Чи готова міліція Чернігова навести порядок під час виборів?

PM785image00123 липня 2015 р. начальник Управління МВС в Чернігівській області Едуард Альохін та керівник спецгрупи МВС України Іван Стойко розповіли журналістам про забезпечення законності і правопорядку під час довиборів до Верховної Ради України по 205 округу. 

Відкриваючи прес-конференцію, начальник УМВС в Чернігівській області полковник міліції Едуард Альохін оцінив ситуацію на 205 виборчому окрузі в Чернігові як напружену, але стабільну. Він запевнив присутніх, що в рамках своєї компетенції правоохоронці зроблять усе, щоб вибори відбулися без порушень.

У свою чергу керівник спецгрупи МВС України Іван Стойко зауважив, що створено і цілодобово діє оперативний штаб, який тримає ситуацію в 205 виборчому окрузі під контролем. Натомість правоохоронці готові до будь-яких викликів. Керівники запевнили журналістів, що сил і засобів для підтримання законності на виборах достатньо.

PM717image002Окремо присутні обговорили заходи, які вживає міліція для боротьби з підкупом виборців. Так, керівник спецгрупи МВС України Іван Стойко розповів, що міліція з додатковими силами МВС заблокувала передвиборчі намети, де здійснювався підкуп виборців через роздачу продпайків. Але Чернігівський окружний адміністративний суд не побачив в діях деяких кандидатів в народні депутати ознак підкупу виборців, хоча мова йшла про роздачу грошей та продовольчих пайків.

Іван Стойко висловив свою рішучу незгоду з рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду і пообіцяв звернутися до Вищої ради юстиції стосовно дій суддів, які прийняли таке рішення.

На завершення прес-конференції очільник УМВС Едуард Альохін повідомив, що зранку в Чернігові були проведені обшуки серед осіб, які підозрюються в незаконному обігу зброї, вибухівки та боєприпасів. Вже є перші вилучення зброї, обшуки тривають.

Прес-служба УМВС України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?