Чи будуть якісні чернігівські тролейбуси?

17  жовтня КП «Чернігівське тролейбусне управління» через процедуру закупівель ProZorro визначилося з тим, у кого та за якою ціною мають бути закуплені 10 нових міських тролейбусів, повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

У тендері брали участь дві компанії: ПрАТ «ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АВТОЗАВОД» та ТОВ "СП «Янікс» з м. Луцька, яке є дилером білоруських тролейбусів.
Переможцем тендеру став Чернігівський автозавод, який запропонував ціну, нижчу на 10 тис грн. А саме, 10 нових тролейбусів власного виробництва чернігівське підприємство готове продати місту за 38 млн 940 тис грн.

troleibusЗаконодавством передбачено, що далі компанія, яка отримала перемогу в електронних торгах, має протягом 5 днів надати замовнику всі установчі документи.

Після цього відбувається оприлюднення рішення про намір укласти договір і розпочинається 10-денний термін, передбачений для оскарження.

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

Якщо тролейбусне управління брало до уваги лише різницю у 10 тисяч гривень, то будьте впевнені — через рік-два замовник викладе у сотні тисяч більше грошей для ремонту цих тролейбусів. Такий висновок можна зробити хоча б через якість цієї техніки, яку вже виробляє ПрАТ «ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АВТОЗАВОД». Ці маршрутки, що переробляє цей завод з вантажних російських «ГАЗів» під «Дельфіни», лише псують як зовнішній вигляд міста, так і залишають неприємне враження після проїзду у тих маршрутках. Вже після кількох місяців експлуатації цих (важко навіть їх назвати автобусами) гібридно-жестяних коробок, у них протікає, як правило, дах, тож сидіння під час дощу завжди мокрі, а в двері взимку постійно залітає сніг, бо дірки у них на 3-5 см світяться. Та й страшенно вони не гарні — просто жах, а не автобуси. Думаю, що і тролейбуси будуть точнісінько такі ж як по якості, так і по зовнішньому вигляду.  І тут патріотизм до свого міста абсолютно ні до чого — треба або навчитися якісно і естетично виробляти продукцію, або ж краще вже закупити, і якщо не луцькі, то, можливо, білоруські, чи ще чиїсь, але ж не чернігівського виробника, який так і не навчився (давайте не будемо лукавити, а  говорити правду) виробляти сучасну техніку.

Та й погодьтеся, не така вже велика різниця — всього 10 тисяч — у грошах, якщо брати до уваги вартість однієї одиниці техніки.

Сергій Вітер, оглядач

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?