Чому «Вільні люди» пікетували «Інтер»

Програма «Победа. Одна на всех» на «Інтері» — це відверта російська інформаційна диверсія проти України і підлягає скасуванню, — «Вільні люди».

Активісти всеукраїнської мережі “Вільні Люди” провели акцію під офісом Національних Інформаційних Систем, що є головним політичним рупором «Інтера» та реваншу в цілому, вимагаючи зняти з ефіру концерт “Победа. Одна на всех”. Цей російський інформаційний продукт нібито присвячений святкуванню “дня побєди”, насправді поширює проросійські ідеї в інформаційному просторі України.

Активісти тримали зображення радянських злочинів ІІ Світової війни, проілюстровані даними про кількість жертв у ході військових операцій та битв. Вони також скандували гасла: “50 млн жертв — що святкувати?”, “День пам'яті, а не день перемоги!”, “Ні танцям на кістках”, “Інтер — на цвинтар!”.

“Телеканал “Інтер” працює на замовлення своїх російських кураторів. Замість того, щоб формувати єдине бачення на трагічні події Другої світової війни, повагу до памʼяті всіх загиблих, вибудовувати спільні шляхи примирення, свідомо насаджує українським глядачам радянські, проросійські уявлення про ці події”, — говорить Дмитро Жмайло, Керівник Штабу “Вільних Людей”.

Особливо обурює те, що “Інтер” свідомо бере участь у російській інформаційній війні проти України, в той час як на Сході триває реальна україно-російська війна. Уже не вперше цей канал вдається до подібних інформаційний операцій проти українських національних інтересів, прикриваючись свободою слова та апелюючи до міжнародної спільноти про наявність цензури в Україні.

“Ми переконані, що “Інтер” давно не має жодного відношення до журналістики та свободи слова. Цей канал є лише зброє Російської Федерації в інформаційній війні проти України”, — зазначив Іван Ковалик, активіст “Вільних Людей”.

8 травня “Вільні Люди” разом з іншими громадськими організаціями передали письмове попередження керівництву “Інтера” з вимогою скасувати трансляцію концерту.

“Учора я особисто приїхав в офіс “Інтеру”, щоб передати звернення. Його не прийняли, тож довелось залишити у поштовій скриньці. Ми повідомили керівництво телеканалу через соціальні мережі, що у випадку трансляції — залишаємо за собою право на будь-які дії, що не суперечать Конституції та чинному законодавству”, — говорить Іван Брацюнь, активіст “Вільних Людей”.

“Вільні Люди” надіслали офіційне звернення Генеральному прокурору України Юрію Луценку, Голові СБУ Василю Грицаку, Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, Голові Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрію Артеменку щодо захисту національних інтересів України. Вимога — розслідувати дії працівників “Інтера”.

Нагадаємо, “Вільні Люди” втілюють громадську кампанію “Інтеру — бойкот”, аби рупор кремлівської пропаганди в Україні припинив мовлення. Більше про кампанію дізнавайтеся ТУТ.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?