Чоловік впав з 15-метрової вежі. Врятувати не вдалося

20 страхових випадків, по яких завершено розслідування та які визначені такими, що пов’язані з виробництвом, зареєстровано в І кварталі 2020 року в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

Це на 17 випадків менше аналогічного періоду минулого року. Але в результаті порушень правил охорони праці, несвоєчасного проходження медоглядів, втрати серед працівників ще є суттєвими.

У сільськогосподарському ТОВ «ІНТЕР» слюсар – ремонтник, 1972 року народження, перебуваючи на території підприємства, піднявся на металеву конструкцію вежі прибудованого елеватору на висоту 15 м, але не втримався та впав з неї на землю через отвір для монтажу. У результаті чоловік отримав травми, внаслідок яких помер в Ічнянській центральній районній лікарні.

Причина смерті — закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, внутрішньо-черевна кровотеча.

Цей нещасний випадок стався саме через нехтування правил безпеки, а саме невиконання вимог інструкцій з охорони праці на підприємстві.

В ДП «Чернігівській облавтодор», філія «Сосницька ДЕД», водій 1963 року народження, проводив підготовку до фарбування рами. Він підняв кузов вантажного автомобіля, але не поставив на опорну підставку. Коли робітник заліз на раму за кабіною, через необережність ногою став на важіль клапану спуску гідроциліндра підняття кузову, внаслідок чого кузов різко опустився та притиснув потерпілого до рами... Смерть настала миттєво.

Тож і  цей випадок свідчить про те, що причиною нещасного випадку сталося недотримання правил охорони праці на підприємстві.

Зареєстровано також смертельний випадок в комунальному підприємстві «Козелець водоканал». Машиніст екскаватора, 1964 року народження, під час виконання робіт по навантаженню сміття по вул. Комунарській, втратив свідомість через різке погіршення стану здоров’я. Каретою швидкої допомоги був доставлений до лікарні, але врятувати людину не вдалося.

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ І ОТОЧУЮЧИХ!

ДБАЙТЕ ПРО СВОЄ ЗДОРОВ'Я І БЕЗПЕКУ ЛЮДЕЙ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ РАЗОМ З ВАМИ! СВОЄЧАСНО ПРОХОДЬТЕ МЕДИЧНІ ОГЛЯДИ ТА ДОТРИМУЙТЕСЬ ПОРАД ЛІКАРІВ!

Микола Манжула,
начальник відділу профілактики страхових випадків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?