Чого чекають жінки від чоловіків?

Фото Валерія Шайгородського, м.Чернігів
Фото Валерія Шайгородського, м.Чернігів

Прихід весни для жінок завжди асоціюється з досить важливим днем, коли усі чоловіки згадують, що навколо них живуть все ж таки жінки. Жінки ж,  у свою чергу,  покладають на всенародне свято великі сподівання.  

Міжнародний жіночий день — свято кохання і захоплення жінками, найчарівнішими творіннями на землі. Свято 8 березня, мабуть, найпрекрасніше з офіційних свят. Чому офіційних? Та тому, що з самого початку воно мало політичний характер. Сприймалося у суспільстві як день боротьби жінок за свої права, за рівноправність з чоловіками у побуті, у родині і професійній діяльності. Одним тепер модним словом – гендерна політика….

Вивчаючи історію виникнення цього свята, спадає на думку вислів «За что боролись, на то и напоролись!». Наскільки б самовпевнено зовні не виглядала та поводилася жінка – лідер, глибоко в душі  вона є беззахисною, чутливою та тонкою натурою. Сьогодні більшість з них, досягнувши поставленої мети, мріють бути «за чоловіком, як за стіною».

Але час стер політичну історію свята, залишивши тільки те, що насправді є цінним завжди. Тепер це свято весни, радості та вдячності жінкам за те, що вони є, за те, що їх кохають. Це день, коли представники сильної половини людства мають змогу ще раз порадувати своїх коханих та рідних жінок подарунками і турботою.

Доля у кожної жінки своя, але як приємно, що це свято об’єднує їх і стимулює у цей день відчути себе ОСОБЛИВОЮ жінкою. Такі відчуття можливі, якщо поруч є надійні, уважні, галантні чоловіки. Важливо відчути себе потрібною своїм дітям, батькам, усім рідним і дорогим серцю людям. А ще тією тендітною, беззахисною людиною у світі, яку колись створив Господь.

Звичайно, у такий складний час більшість жінок сьогодні не розраховує на шикарні подарунки від своїх чоловіків. Найважливіше те, що зовсім не обов’язково з ранку бігти до квітникарів і купувати, наприклад, тюльпани, а ще гірше – гвоздики.

Шановні чоловіки! Не купуйте своїм коханим ніколи гвоздики – це символ пам’яті за подвиги предків, і аж ніяк не знак уваги для коханої. Для кожної з нас достатньо хоча б у цей день взяти на себе домашні турботи, а можливо, це може бути кава у ліжко або просто приємні слова. На скільки вистачить чоловікам бажання та фантазії, на стільки й залежатиме настрій коханої.

Більшість жінок жартують, що їхні чоловіки згадують про них тільки у цей день. Так, більшість чоловіків саме так і роблять, а усе тому, що цінність і гідна поведінка жінок втратила свою актуальність. Жінки стали більш «легкодоступными», а чоловіки — ліниві натури. Останнім часом у соціальній мережі вирує вислів «Нині чоловіки пішли – сама запроси, сама заїдь, сама заплати у кафе та ще й квіти подаруй». Смішно? Але це проза життя.

Любі чоловіки! Пам’ятайте, що жінка, яка поруч з вами, це ваше дзеркальне відображення у всьому. На скільки ви цінуєте себе, дивлячись у дзеркало, на скільки ви вкладете у свою жінку, рівно на стільки і отримаєте у відповідь.

То ж напередодні Міжнародного Жіночого Дня хотілося б побажати усім жінкам: любіть, у першу чергу, себе, кохайте і будьте коханими. Нехай поруч з вами завжди будуть тільки достойні чоловіки, які здатні оцінити свій скарб, дарований долею!

Олена КРЕСС, м. Семенівка

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?